Σωματεία Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Αποδεκτά τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων, αναστολή της 24ωρης απεργίας

Σωματεία Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Αποδεκτά τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων, αναστολή της 24ωρης απεργίας

Την αναβολή της αυριανής 24ωρης απεργίας αποφάσισαν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έγιναν αποδεκτά τα βασικά αιτήματα που είχαν θέσει οι εργαζόμενοι με βάση τις αποφάσεις των συνελεύσεων.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων τονίζεται ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Η ανακοίνωση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ:

Μετά τη συνάντηση των σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με την ειδική διαχείριση είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε ότι έγιναν αποδεκτά τα βασικά αιτήματα που είχαμε θέσει με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων.

Δεσμεύτηκαν να δοθεί σύντομα σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας των μονάδων της επιχείρησης, αξιοποιώντας τα έσοδα από την πώληση παραγωγής, πρώτων υλών και υποπροϊόντων στη συντήρηση υποδομών και των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.

Δεν θα μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, τόσο στις εργολαβίες όσο και από τους μικρότερους εργολάβους έργου. Κατά τη διάρκεια της συντήρησης δεν θα υπάρξει βλαπτική μισθολογική μεταβολή των εργαζομένων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και διατηρώντας κάθε επιφύλαξη για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, αποφασίσαμε να αναστείλουμε την απεργία που είχαμε εξαγγείλει για την Παρασκευή 29 Ιουλίου όπως και την κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος. Δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας, θα είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της ειδικής διαχείρισης.

Συνάδελφοι

Ο 30 μηνός και πλέον ενωτικός ο αγώνας μας δεν πάει χαμένος, είμαστε μέσα στη ΛΑΡΚΟ όλοι οι εργαζόμενοι, δεν απολύθηκε κάνεις, είμαστε όλοι μαζί και θα συνεχίσουμε να είμαστε μέχρι τέλους.

Στέλνοντας από καρδιάς τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα σωματεία και τους εργαζόμενους που εκφράζουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους, δηλώνουμε ότι:

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος.

Καλή αντάμωση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Ο αντιπρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας και μέλος της Διοίκησης του σωματείου της ΛΑΡΚΟ, Τάκης Καραμέρης μιλώντας στο documentonews.gr δήλωσε πως «τα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ δέχτηκαν τις προφορικές δεσμεύσεις του εκκαθαριστή ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν για 5 μήνες με δίμηνη ή μηνιαία σύμβαση όπως και όλοι οι εργολάβοι.».

Επομένως το σωματείο «για αυτό αναβάλλει την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική εγρήγορση αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων.»

Καταλήγοντας, ο ίδιος συμπλήρωσε πως «συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, για αξιοπρεπή ζωή και εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Για την υπεράσπιση του εθνικού πλούτου και του δημοσίου συμφέροντος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter