Σώνει και ντε

Σώνει και ντε

Ο πληθωρισμός πέφτει διεθνώς αλλά οι τιμές στην Ελλάδα συνεχίζουν –δις εβδομαδιαίως– τον ανήφορο, ενώ η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο καυσίμων (ΕΦΚ) στα πετρελαιοειδή, αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδεια φορολογώντας τους παρόχους της ενέργειας, ενώ θα έπρεπε να έχει ορίσει περιθώριο κέρδους, το οποίο διεθνώς ανέρχεται μέχρι 5%.

Ομως η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται τα αυτονόητα δύο χρόνια τώρα, αλλά δεσμεύεται ότι αν επανεκλεγεί, δεν θα προχωρήσει σε κανένα από αυτά τα μέτρα, γιατί, όπως λέει (εμφανέστατα ψευδώς), εκεί που εφαρμόστηκαν (π.χ. Ισπανία) δεν απέδωσαν επειδή δεν μετακυλήθηκαν οι μειώσεις των φόρων στην τελική τιμή των προϊόντων, αντίθετα παρατηρήθηκαν κλυδωνισμοί στη δημοσιονομική σταθερότητα των οικονομιών τους («μούφα» που λέει και ο Κουτσούμπας για να παίζεται στο Luben).

Κατηγορεί ο Σκέρτσος τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι υπόσχεται πρόγραμμα-καταστροφή, το κόστος του οποίου φτάνει τα 83 δισ. (το νούμερο ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με την ημερήσια χρηματιστηριακή αξία των fake news) και υπόσχεται ότι με «πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές» που θα δημιουργηθούν «από την αναμενόμενη έκρηξη επενδύσεων», την οποία διασφαλίζει η επανεκλογή του γόνου, ο τιμάριθμος όχι απλώς θα υποχωρήσει αλλά θα πέσει τόσο απότομα που… θα φάει τα μούτρα του.

Τους τελευταίους δέκα μήνες η κυβέρνηση έλεγε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν ήταν σκάνδαλο, ήταν λάθος.

Οτι την πολιτική ευθύνη δεν την έχει ο πρωθυπουργός (που υπήγαγε την ΕΥΠ απευθείας σ’ αυτόν) αλλά δύο μη πολιτικά πρόσωπα: ο Κοντολέων και ο Δημητριάδης.

Οτι το Predator δεν χρησιμοποιήθηκε από την ΕΥΠ, παρότι ο Γιάννης Σμυρλής –γγ του υπουργείου Εξωτερικών– υπέγραψε την εξαγωγή του τουλάχιστον στη Μαδαγασκάρη και στο Σουδάν (με παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης πρακτόρων), όπως παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οτι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτε και δεν όφειλε να ξέρει τίποτε.

Οτι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής έριξε φως διά της μουγγαμάρας που επέβαλε η επίκληση του «απορρήτου».

Επειδή από μικρό κι από χαζό (και από χομπίστα των παρακολουθήσεων των πολιτικών του αντιπάλων) μαθαίνεις την αλήθεια, ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε στο ντιμπέιτ ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών.

Παραδέχτηκε επίσης ότι «ο Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν θα έπρεπε να είναι υπό καθεστώς παρακολούθησης».

Υστερα από όλα αυτά ο ίδιος –σε σχετικό ερώτημα της Ράνιας Τζίμα– απάντησε με θράσος: «Οχι, δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ για τις υποκλοπές».

Σώνει και ντε το «καρτούν» της πολιτικής με βόρβορο κι εκβιασμούς προσπαθεί να υφαρπάξει πάλι την ψήφο μας.

Τι λέτε να του δώσουμε;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter