Σωτήριο Λάρισας: Μέσα στις λάσπες το εκλογικό κέντρο – «Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν» (Video)

Σωτήριο Λάρισας: Μέσα στις λάσπες το εκλογικό κέντρο – «Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν» (Video)

Εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι κάτοικοι περνούν μέσα από λάσπες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Συγκεκριμένα, στο Σωτήριο Λάρισας, που μετρά ακόμα τις πληγές του, το εκλογικό κέντρο που ψηφίζουν περίπου 200 άτομα, είναι μέσα στις λάσπες.

Το χωριό Σωτήριο είναι ένα χωριό φάντασμα, καθώς πλέον μόνο 2-3 οικογένειες κατοικούν εκεί. «Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν» ανέφερε πολίτης, ο οποίος αναγκάστηκε να μετακομίσει σε διπλανό χωριό.

Στον Βόλο και την υπόλοιπη Μαγνησία, τόσο στη χερσαία όσο και στα νησιά των Σποράδων υπάρχουν συνολικά 385 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 11 είναι στη Σκιάθο, τα 13 στη Σκόπελο και 4 στην Αλόννησο και από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ θα προσέλθουν να ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι πολίτες που ανέρχονται σε 173. 317.

Στη Μαγνησία που επλήγη από δύο απανωτά σφοδρά κύματα κακοκαιρίας, τον Daniel και το Elias υπήρξαν και σχολεία που υπέστησαν σημαντικές ζημιές αλλά που αποκαταστάθηκαν και σήμερα λειτουργούν ως εκλογικά τμήματα.

Δύσκολη η πρόσβαση σε χωριά στο Πήλιο

Ακόμη και στα δύο χωριά του Πηλίου, την Δράκεια και το Πουρί, όπου η οδική πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω των καταστροφών κατάφεραν να φτάσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογής αναμέτρησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter