Σοβαρή η κατάσταση της μικρής φάλαινας που ξεβράστηκε στον Άλιμο – Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Σοβαρή η κατάσταση της μικρής φάλαινας που ξεβράστηκε στον Άλιμο – Τι έδειξαν οι εξετάσεις
Επιχείρηση διάσωσης μιας φάλαινας του είδους ζίφιος που εξόκειλε στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τα πρώτα αποτελέσματα από την κλινική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο ζιφιό, που εκβράστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην παραλία του Αλίμου μαρτυρούν την σοβαρή κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα.

Παράλληλα, έγινε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων. Από τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία.

Αναμένονται επίσης τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Στο θηλαστικό χορηγείται ήδη υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Το ζώο παρακολουθείται στενά από τους ειδικούς οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουν το θηλαστικό.

Διαβάστε επίσης

Αγωνία για το φαλαινοειδές στον Άλιμο – Λίγες οι πιθανότητες να τα καταφέρει λένε οι ειδικοί (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter