Σρι Λάνκα: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων

Σρι Λάνκα: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Δευτέρα ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, εν μέσω λαϊκής δυσαρέσκειας και μαζικότατων διαδηλώσεων που ζητούν την παραίτησή του, καθώς με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός και προσωρινά πρόεδρος μέχρι την εκλογή νέου προέδρου από το κοινοβούλιο της χώρας της Τετάρτης, θεωρείται πως χαρίζει υπερεξουσίες στον εαυτό του.

Διαβάστε επίσης: Σρι Λάνκα: Ξεκινά η κοινοβουλευτική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου

Οι διαδηλώσεις υπέρ της παραίτησής του Βικρεμεσίνγκε πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την Παρασκευή, όταν ανέλαβε υπηρεσιακός πρόεδρος, καθώς είναι στενός συνεργάτης και του διαφυγόντα τέως προέδρου Ρατζαπάξα και θεωρείται συνυπεύθυνος για τη διαφθορά και τη φτωχοποίηση της χώρας, που διανύει τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της. Μάλιστα, ορισμένοι διαδηλωτές έκαψαν ακόμη και το ομοίωμά του.

Ο Βικρεμεσίνγκε ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση πακέτου διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ παράλληλα προχωρούν οι συζητήσεις για με ξένες χώρες για την παροχή οικονομικής βοήθειας. Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από το ΔΝΤ για την εκτίμηση του Βικρεμεσίνγκε σχετικά με την κατάσταση των συνομιλιών για το πακέτο διάσωσης.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter