Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης που συνέτριψε τον υποψήφιο της ΝΔ

Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης που συνέτριψε τον υποψήφιο της ΝΔ

Σαρωτική νίκη απέναντι στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνταντίνο Ζέρβα, πέτυχε ο Στέλιος Αγγελούδης με ποσοστό 67% περίπου. Την ίδια στιγμή ο «γαλάζιος» υποψήφιος και απερχόμενος δήμαρχος συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 33%.

 

Το βιογραφικό του Στέλιου Αγγελούδη

Ο Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στην Άνω Πόλη, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με τη Βίκυ Τσομάκου και έχουν 2 παιδιά, την Ελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Σπούδασε νομικά και άσκησε για πολλά χρόνια δικηγορία. Έχει υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Από τις θέσεις αυτές συνέδεσε τη δράση του με σημαντικά έργα. Τη δημιουργία δεκάδων αθλητικών υποδομών, όπως το Ποσειδώνιο και το μοναδικό στην Ευρώπη αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο για Άτομα με Αναπηρία, το ΚΑΠΠΑ. Το νομοθετικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταφορά της Λαχαναγοράς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στον χώρο που είναι σήμερα.

Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης
Διετέλεσε για δέκα χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, δημιουργώντας τους όρους της καταξίωσης του αθλήματος, ενώ από το 2001 συμμετέχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Ίδρυσε και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ έλαβε μέρος ως εντεταλμένος σύμβουλος, στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Δημιούργησε το Ολυμπιακό Μουσείο, το πρώτο του είδους στη χώρα, το οποίο ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, εντάσσοντας τη Θεσσαλονίκη στη μεγάλη διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια.

Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης
Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Η θητεία του στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνδέθηκε με την ανάπλαση της πρώτης προβλήτας και την είσοδο του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης στους προορισμούς του τουρισμού κρουαζιέρας.

Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι, επέστρεψε στα δικηγορικά του καθήκοντα, καθώς και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter