Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη ρατσιστική επίθεση Μπέου στον Τετέι (Video)

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη ρατσιστική επίθεση Μπέου στον Τετέι (Video)

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές πέρα από κοινωνικά βλαπτικές πλήττουν τον ίδιο τον πυρήνα της αποδοχής και της συμπεριληπτικότητας που διαπνέει τον υγιή αθλητισμό. Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά που “φτωχαίνουν” το λαοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου» αναφέρουν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών για τη ρατσιστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στον ποδοσφαιριστή Ανδρέα Τετέι κατά τη διάρκεια του αγώνα Κηφισιά – Βόλος.

«Έχουν λάβει γνώση του ως άνω περιστατικού και, εάν ναι, ποια η θέση τους; Σε ποιες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προτίθενται να προβούν για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την επιβολή κυρώσεων στους υπεύθυνους;» ρωτούν χαρακτηριστικά.

Το συμβάν και οι δικαιολογίες

Η ΠΑΕ Κηφισιά με βίντεο που ανέβασε στα social media κατήγγειλε τη ρατσιστική επίθεση.

Η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τον χαρακτηρισμό “μαϊμού” που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας Μπέος, λέγοντας πως «ουδείς χαρακτηρισμός ρατσιστικού χαρακτήρα απευθύνθηκε σε ποδοσφαιριστή, αλλά αντίθετα υπήρξε διαμαρτυρία για τον τρόπο που αγωνιζόταν με την συγκεκριμένη έκφραση που χρησιμοποιείται ευρύτατα για να περιγράψει μια συμπεριφορά σαν ψεύτικη, υποκριτική, κάλπικη κλπ».

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου και της ΠΑΕ Βόλος. Για την υπόθεση είναι ανοικτή και δικογραφία μετά από αυτεπάγγελτη ενέργεια του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ, με τον ποδοσφαιριστή Αντρέα Τετέι να έχει, ήδη, καταθέσει.

Τετέι: Μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μου δίνετε δύναμη και με στηρίζετε. Έχω δεχτεί πάρα πολλά μηνύματα και με έχει βοηθήσει πολύ ψυχολογικά» ανέφερε σε ανάρτηση του ο ποδοσφαιριστής και συμπλήρωσε:

«Ευχαριστώ πολύ και στα μηνύματα που δεν έχω απαντήσει. Και πλέον ο κόσμος πρέπει να μάθει να μη φοβάται να μιλήσει σήμερα. Σήμερα εγώ, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Με τη βοήθεια όλων μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα που είναι τα αυτονόητα και δεν έπρεπε να συμβαίνουν στην κοινωνία μας».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει στην Εξεταστική ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε προειδοποιήσει τον Καραμανλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter