Στη χώρα της εικονικής πραγματικότητας η συνάντηση Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου

Στη χώρα της εικονικής πραγματικότητας η συνάντηση Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου

Σε μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας μετέτρεψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις ενημερώσεις και τις επισκέψεις του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αρκεί να βρίσκεσαι μέσα στην πραγματικότητα για να καταλάβεις πως αυτά που δηλώνει είναι μια έκθεση δημοτικού, βρίσκεται μέσα στον εικονικό του κόσμο, όπως επιθυμεί να τον παρουσιάζουν τα προσφιλή του και φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης.

Προς το τέλος μάλιστα των δηλώσεών του, θέλησε να δώσει μια ωραία εικόνα και παρά τα καθημερινά δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού και τους δεκάδες νεκρούς, σχεδόν πάντα πάνω από πενήντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την αισιοδοξία του για την τουριστική περίοδο.

Όπως και να έχει γιατί να μην είναι αισιόδοξος αφού έχουν επιλέξει την ανοσία της αγέλης και δέχονται τους 50-70 νεκρούς την ημέρα ως μια «κανονικότητα»;

Εξάλλου όλα δείχνουν πως οι πάνω από 27.000 νεκροί από την πανδημία δεν επηρεάζουν το παραμύθι της κυβέρνησης που δεν θέλει να βλέπει καμία ευθύνη στην κυβερνητική απραξία απέναντι στο ΕΣΥ.

Η βόλτα του κυρίου Μητσοτάκη όμως από το προεδρικό μέγαρο ήταν ευκαιρία για να αποδώσει την ακρίβεια στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και να προϊδεάσει για μια πιθανή και μακροχρόνια αστάθεια.

«Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αισιοδοξία για το τέλος των εχθροπραξιών και θα πρέπει ενδεχομένως να προσαρμοστούμε όλοι για μία περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας», είπε ο πρωθυπουργός παίζοντας πάντα το χαρτί ότι φταίνε οι άλλοι.

Και βέβαια συνέχισε το γνωστό μυθιστόρημα πως η κυβέρνηση έχει σταθεί πλάι στους αδύναμους, αφού μας είπε πως δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά. Ξέχασε να πει, πως με τους μισθούς πείνας και την ακρίβεια υπάρχουν ελλείψεις στα πορτοφόλια σχεδόν όλων.

«Και το μυαλό μας είναι πρώτα και πάνω από όλα στους χαμηλόμισθους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, ειδικά στους ανθρώπους οι οποίοι ζουν στο νοίκι, που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν τουλάχιστον την ασφάλεια της ατομικής ιδιοκτησίας, αυτούς πρέπει να στηρίξουμε. Αλλά, πλάτη πρέπει να βάλουν και οι επιχειρήσεις…», είπε ο πρωθυπουργός που κατάφερε η χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια στις τιμές της ενέργειας, στον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

Αδιόρθωτος όπως πάντα ξαναέγινε πλασιέ της  «πράσινης ενέργειας».

«Η φθηνότερη μορφή ενέργειας αυτή τη στιγμή είναι η ”πράσινη” ενέργεια, η ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο και τη θάλασσα, και θα πρέπει να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο την διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επίπεδο μεγάλης κλίμακας αλλά και μικρότερης κλίμακας», είπε χωρίς να αναφερθεί στις αναγκαιότητες της στιγμής για να σωθεί τουλάχιστον ένα μέρος του εισοδήματος των  νοικοκυριών. Πάντα βέβαια ξεχνάει το λιγνίτη που ίσως να είναι και απαγορευμένη λέξη!

Ο ίδιος εμφανίστηκε και διώκτης της αισχροκέρδειας όταν η ίδια η κυβέρνηση προκάλεσε κατά μεγάλο ποσοστό την διόγκωση των τιμολογίων της ενέργειας. Και να μην ξεχνάμε τις τιμές των τεστ του κορονοϊού, σελφ, ράπιντ ή μοριακά…

«θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο αισχροκέρδειας», είπε ο εκτός τόπου και χρόνου Μητσοτάκης.

Επισκέψεις για προπαγάνδα, χωρίς καμία ουσία στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια εικονική πραγματικότητα…

Ένας αχταρμάς νεοφιλελευθερισμού, αντιλαϊκών μέτρων και ψεμάτων…

Πώς να μην κατρακυλάς δημοσκοπικά όταν ζεις σε άλλη χώρα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter