Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι – Θα συναντηθεί με Ερντογάν

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι – Θα συναντηθεί με Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου

Έφτασε στην Κωνσταντινούπολη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο της συνάντησης που θα έχει με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στην Τουρκία, από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεσή της στην Ουκρανία.

Το γραφείο του Ζελένσκι είχε δηλώσει νωρίτερα, ότι μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση είναι μια πιθανή πρόταση για ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς επίσης η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και η απελευθέρωση των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου που κρατούνται από τη Ρωσία.

Παράλληλα, η Τουρκία αναμένεται να τονίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, όπως δήλωσε τουρκική διπλωματική πηγή που επικαλείται η Jerusalem Post.

Ο Ζελένσκι αναμένεται επίσης να επισκεφθεί το ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται κορβέτες για το Ουκρανικό Ναυτικό και να συναντηθεί με εκπροσώπους τουρκικών αμυντικών εταιρειών, σύμφωνα με τον ιστότοπο Kyiv Independent.

Στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα βρεθούν και οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας – Ουκρανίας.

H Τουρκία, μεταξύ άλλων, προμηθεύει στο Κίεβο μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, ενώ πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, είχε δηλώσει ότι κατασκευάζεται στην Ουκρανία εργοστάσιο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σ’ ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τελευταίοι γύροι των ανεπιτυχών ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας το 2022 πραγματοποιήθηκαν στην τουρκική πόλη Αττάλεια. Διατηρώντας στενούς δεσμούς τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο, η Άγκυρα προσπάθησε να τοποθετηθεί ως μεσολαβητής στον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Ερντογάν με Αμπάς – Για γενοκτονία κατηγόρησε το Ισραήλ ο Τούρκος πρόεδρος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter