Στο Εφετείο η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού Αντωνία Ηλία – Σε ποεις φυλακές θα οδηγηθεί

Στο Εφετείο η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού Αντωνία Ηλία – Σε ποεις φυλακές θα οδηγηθεί

Ενώπιον του εισαγγελέα έκδοσης και στη συνέχεια στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο θα βρεθεί η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος, η οποία φυγοδικούσε από το 2005 στην Αγγλία.

Η γυναίκα που σε βάρος της εκκρεμούσαν πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης προσγειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με αεροσκάφος από την Μεγάλη Βρετάνια, συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς της Ιντερπόλ.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο, η Αντωνία Ηλία, θα μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών για να εκτίσει την ποινή των 13 χρόνων που της έχει επιβληθεί ερήμην της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το 2005, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά 15 ατόμων ( δικαστών, δικηγόρων, ρασοφόρου Γιοσάκη, ενός γιατρού, κι ενός δικαστικού υπαλλήλου) για 17 κατηγορίες κατά περίπτωση, μεταξύ των οποίων 4 κακουργηματικές πράξεις για στημένες δίκες και απάτη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δικαστές μέσα από το κύκλωμα που περιλάμβανε δικηγόρους κι έναν άνθρωπο από την εκκλησία καθόριζαν την έκβαση των δικών, με το κατάλληλο χρηματικό αντίτιμο.

Μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε, η πρώην ανακρίτρια είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Τον Μάϊο του 2011 είχε συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές και τον Δεκέμβριο του 2012 κατάφερε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους και φορώντας βραχιολάκι.

Η ίδια δηλώνει αθώα και θύμα συμπαιγνίας.

Δείτε επίσης:

Αντωνία Ηλία: Εκδόθηκε στην Ελλάδα, μετά από 19 χρόνια, η πρωτοδίκης πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού

Ανεβάζει στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε Κρήτη, Αθήνα, Νέα Υόρκη και Αιγαίο ο Κασσελάκης τον Απρίλιο

Ακρίβεια: Μαρτύριο για τους γονείς τα έξοδα των παιδιών – «Θαύμα πώς ζούμε»

Ο Αρβανίτης ξεμπροστιάζει Καρανικόλα μετά την επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας (Video)

Σακελλαροπούλου: Βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για τη Δικαιοσύνη (Video)

Το περιπολικό δεν είναι ταξί, το ταξί περιμένει να μπεις σπίτι ασφαλής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter