Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ για εξηγήσεις ο Κωστής Χατζηδάκης

Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ για εξηγήσεις ο Κωστής Χατζηδάκης

Για εξηγήσεις ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καλείται ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά από καταγγελία δικηγόρου μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25.

Η κλήση Χατζηδάκη, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣΑ αλλά αναστολή άσκησης επαγγέλματος λόγω της υπουργικής ιδιότητας γίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης σε βάρος του που διέταξε ο πρόεδρος του πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήσης Κωνσταντίνου, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Η καταγγελία σε βάρος του αφορά σε αγνόηση των θεσμικών οργάνων του δικηγορικού καθώς δεν δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος σχετικά με το θέμα της αύξησης κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων και τους παρέπεμψε στην γενική γραμματέα του υπουργείου.

Διαβάστε σχετικά: ΔΣΑ: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Κωστή Χατζηδάκη

Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι προχώρησαν σε αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για την αύξηση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών από το 2023. Στο πλαίσιο μάλιστα της συγκέντρωσης παρέπεμψαν και σε δημοσίευμα του Documento για παρακολούθηση του Κ. Χατζηδάκη όπου εμφανιζόταν με την κωδική ονομασία 5.046c.

«Κύριε υπουργέ, 5.046c εσάς σας ακούνε. Εσείς μας ακούτε; Όχι νέα αύξηση στις εισφορές» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο μήνυμα διαμαρτυρίας τους. Σε πανό που άνοιξαν έξω από την είσοδο του υπουργείου ανέγραφαν επίσης: «ΟΙ ΑΓΩΝ(Ι)ΕΣ ΘΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ».

Οι δικηγόροι εδώ και καιρό έχουν κατ’ επανάληψη ζητήσει αναστολή της εφαρμογής του μέτρου αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά δεν εισακούγονται. Ωστόσο, όπως έχουν δηλώσει, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και καλούν κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσουν την απόφασή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter