Στο στόχαστρο του προέδρου του Ισραήλ η Αντζελίνα Τζολί: «Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα»

Στο στόχαστρο του προέδρου του Ισραήλ η Αντζελίνα Τζολί: «Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα»

Στο στόχαστρο του προέδρου του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, βρέθηκε η Αντζελίνα Τζολί για τις δηλώσεις της σε ανάρτησή της στο Instagram πριν πέντε μέρες, με αφορμή τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη Γάζα.

«Η Γάζα είναι μια υπαίθρια φυλακή για σχεδόν δύο δεκαετίες και γίνεται γρήγορα ομαδικός τάφος. Το 40% των νεκρών είναι αθώα παιδιά. Ολόκληρες οικογένειες δολοφονούνται» ανέφερε η Ατζελίνα Τζολί στην ανάρτησή της με τον ισραηλινό πρόεδρο, σε συνέντευξή του την Τρίτη, να απορρίπτει τους ισχυρισμούς της, ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου κατά της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα ανέφερε για την Αντζελίνα Τζολί : «Δεν πήγε ποτέ να δει τα γεγονότα στον τόπο που συμβαίνουν. Με όλο τον σεβασμό, οι άνθρωποι στη Γάζα γνωρίζουν ότι έχουμε πόλεμο, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν. Υπάρχει μια μεγάλη, δραματική άνοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, που και το Ισραήλ έχει υποστηρίξει, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ΟΗΕ και πολλά άλλα έθνη».

Επέκρινε τη διάσημη ηθοποιό, η οποία είναι ενεργή σε ανθρωπιστικά θέματα, με θητεία κιόλας ως πρέσβειρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους διεθνείς οργανισμούς  αναφέροντας: «Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με το να λέει αυτά που λέει».

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι ο λαός της Γάζας μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να μπορέσει να ξεριζώσει αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας το Ισραήλ και ανέφερε ότι η Γάζα δεν είναι φυλακή επειδή ευθύνεται το Ισραήλ, αλλά επειδή αποτελεί ιρανική βάση της τρομοκρατίας και των λαθραίων πυρομαχικών, χαρακτηρίζοντας αυτό που συμβαίνει στον λαό της Γάζας ως τραγωδία.

 

Η δήλωση της Αντζελίνα Τζολί

Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επέκρινε το βράδυ της Τετάρτης το Ισραήλ για τον «εσκεμμένο βομβαρδισμό ενός παγιδευμένου πληθυσμού που δεν έχει πού να διαφύγει», με αφορμή τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

«Η Γάζα είναι μια υπαίθρια φυλακή για σχεδόν δύο δεκαετίες και γίνεται γρήγορα ομαδικός τάφος. Το 40% των νεκρών είναι αθώα παιδιά. Ολόκληρες οικογένειες δολοφονούνται», έγραψε η Τζολί, πρώην ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε μια ανάρτηση στο Instagram.

«Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί και με την ενεργή υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι άμαχοι –παιδιά, γυναίκες, οικογένειες– τιμωρούνται συλλογικά και απανθρωποποιούνται, ενώ στερούνται τρόφιμα, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια παρά το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

«Αρνούμενοι να απαιτήσουν ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και εμποδίζοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να την επιβάλει και στα δύο μέρη, οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter