Στολή μεταρρυθμιστή ο Μητσοτάκης στο υπουργικό για την παράσταση «επιστροφή στην καθημερινότητα» 

Στολή μεταρρυθμιστή ο Μητσοτάκης στο υπουργικό για την παράσταση «επιστροφή στην καθημερινότητα» 

Με στολή… μεταρρυθμιστή και προφίλ ενός πρωθυπουργού που αγωνιά για την «καθημερινότητα» των πολιτών εμφανίστηκε στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύοντας και πάλι στις εντυπώσεις, παρότι από την εισήγησή του απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στη Θεσσαλία και τις δραματικές καθυστερήσεις στήριξης και αποκατάστασης.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Το μυαλό του Μητσοτάκη είναι… στην ΑΔΑΕ – Το σαρδάμ που τον «πρόδωσε» (Video)

Το χιλιοπαιγμένο έργο της «στροφής στην καθημερινότητα» επιχείρησε να ανεβάσει ο πρωθυπουργός στο δεύτερο υπουργικό συμβούλιο σε διάστημα δύο εβδομάδων, πασχίζοντας να παρουσιάσει την κυβέρνηση σε… μεταρρυθμιστικό οίστρο.

Για να το κάνει αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο σύσσωμο τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, προτάσσοντας τα σχέδιά του για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό, υποσχέθηκε μείωση του τέλους επιτηδεύματος στο μισό για όσους ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν τουλάχιστον εισόδημα ίσο με τον βασικό μισθό, δίνοντας επί της ουσίας έτσι ένα ακόμα παράθυρο φοροδιαφυγής, ως ανταμοιβή της ελάχιστης πειθαρχίας.

Το άλλο «πάτημα» του πρωθυπουργού στην καθημερινότητα αφορά τις υποσχέσεις του για στήριξη των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα, που μέχρι στιγμής ήταν εκτός επιδοτήσεων. Φυσικά, αυτό συμβαίνει την ώρα που σχεδόν όλες οι επιδοτήσεις και στηρίξεις της κυβέρνησης οδεύουν σε κατάργηση, πλην μόνο των πλέον ευάλωτων νοικοκυριών.

Κατά τα λοιπά, στο υπουργικό συμβούλιο εμφανίστηκε ένας πρωθυπουργός «προσηλωμένος στις μεταρρυθμίσεις», επιλέγοντας με αυτή τη συνταγή να επιχειρήσει την «αλλαγή ατζέντας». Άλλωστε, ο ίδιος βρίσκεται σε έναν κλοιό που στενεύει ολοένα και περισσότερο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αφού την ώρα που μιλούσε, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκεπτόταν τον Άρειο Πάγο για να ζητήσει πλήρη διερεύνηση, και ο Νίκος Ανδρουλάκης απέστειλε υπόμνημα στην Εισαγγελία και αναμενόταν να συναντήσει τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης για σκάνδαλο υποκλοπών: «Η ανησυχία μας εδράζεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης» (Video)

Για μία ακόμα φορά ψηλά στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού βρέθηκε το Ισραήλ και «το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα», αρκούμενος μόνο να προσθέσει «πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο», παρότι οι εικόνες και οι πληροφορίες από το αιματοκύλισμα της Γάζας μαρτυρούν το αντίθετο. Προέταξε και πάλι την καταδίκη της Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, επιμένοντας ουσιαστικά στην ρητορική της κυβέρνησης για την υπεράσπισή της από την κριτική για την ντροπιαστική αποχή από το ειρηνευτικό ψήφισμα του ΟΗΕ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως παρότι οι καταγγελίες για μη καταβολή των αποζημιώσεων σε χιλιάδες πλημμυροπαθείς πολίτες της Θεσσαλίας πυκνώνουν και τη Δευτέρα παραδέχτηκε τα προβλήματα και τα λάθη ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είχε ούτε λέξη να πει για την οποιαδήποτε πρωτοβουλία επιτάχυνσης και διόρθωσης των διαδικασιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter