Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της δολοφονίας Τσιχλάκη από τον σύζυγό της και πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της δολοφονίας Τσιχλάκη από τον σύζυγό της και πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής

Στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε σήμερα Δευτέρα η υπόθεση της δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη το 2016 από τον σύζυγό της και πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Κώστα Λεμενιτάκη.

Πρόκειται για πολύκροτη υπόθεση γυναικοκτονίας για την οποία, έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, ο σύζυγος της Έφης Τσιχλκάκη, Κώστας Λεμενιτάκης, πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο.

Στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, αλλά υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Έτσι ασκήθηκε αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το ζήτημα έφτασε στο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Να σημειωθεί πως αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, έχει καταθέσει και ο συζυγοκτόνος επικαλούμενος λόγους ακυρότητας διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απόρριψη της αίτησης αναιρέσως που κατέθεσε ο καταδικασθέντας επισημαίνοντας πως όλοι οι λόγοι που επικαλείται η υπεράσπιση του για ακυρότητα της διαδικασίας είναι αβάσιμοι.

«Είναι προφανές ότι ο αναιρέσεων προσπαθεί να σας μετατρέψει σε δικαστήριο ουσίας. Η απόφαση είναι απολύτως αιτιολογημένη», τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Η υπόθεση αυτή σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου δεν θα είχε φτάσει στην ακροαματική διαδικασία» επισήμανε από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Κώστα Λεμενιτάκη.

Το ΣΤ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Διαβάστε σχετικά: Γυναικοκτονία στα Χανιά: Ένοχος ο κατηγορούμενος σύζυγός της Έφης Τσιχλάκη

Υπόθεση Τσιχλάκη: Ποινή πρόκληση μόλις 8 χρόνια στον συζυγοκτόνο της Κρήτης

Θάνατος Έφης Τσιχλάκη: Την ενοχή του συζύγου για ανθρωποκτονία πρότεινε η Εισαγγελέας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter