€882.000 στον Κουρτάκη από το ΚΕΕΛΠΝΟ για οκτώ site όπως alatikaipiperi και velonakaiklwsti

€882.000 στον Κουρτάκη από το ΚΕΕΛΠΝΟ για οκτώ site όπως alatikaipiperi και velonakaiklwsti

Ιδιοκτήτης των… περίφημων σάιτ velonakaiklwsti.gr και alatikaipiperi.gr που έγιναν σημείο αναφοράς του σκανδάλου για τη διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμη και σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες ήταν ο Γιάννης Κουρτάκης. Συνολικά 882.000 ευρώ έδωσε το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 σε ΜΜΕ συμφερόντων του.

Η σχέση του Κουρτάκη με τις άνω ιστοσελίδες αποκαλύφθηκε από το πόρισμα των πεντακοσίων σελίδων της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, βάσει της οποίας στάλθηκαν σε Πουλή – Θεοφιλάτου και άλλα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ (μέλη Διοικητικών Συμβουλίων), προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης κακουργήματος.

Δεν πρόκειται βέβαια για τα μοναδικά ΜΜΕ συμφερόντων του Κουρτάκη που καρπώθηκαν διαφημιστική δαπάνη. Σύμφωνα με το πόρισμα, επτά εταιρείες του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» πήραν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014.

Ο Κουρτάκης και… οι σταυροβελονιές

Ο Γιάννης Κουρτάκης πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ 48 χιλιάδες ευρώ μόνο για το 2014 μέσω της εταιρείας ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗ Μ.Ι.Κ.Ε., που εμφανίζεται να ήταν την επίμαχη περίοδο συμφερόντων του. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα η εταιρεία διαχειρίζεται την ιστοσελίδα velonakaiklwsti.gr, που όπως προέκυπτε και από την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το Documento, ήταν ανενεργή.

Σε αναζήτηση που είχαμε πραγματοποιήσει σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες –όπως το waybackmachine-, που διαθέτουν στοιχεία για δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, δεν υπήρχε καταχωρημένος την επίμαχη περίοδο ο ιστότοπος. Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει το πόρισμα της Γενικής Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης. Όπως σημειώνεται, η ιστοσελίδα velonakaiklwsti.gr είναι μια από οχτώ που οι επιθεωρητές έχουν αναγράψει ότι είναι «μη καταχωρημένες ιστοσελίδες».

Αυτό ίσως εξηγεί το γιατί ο εκδότης των «Παραπολιτικών» δεν αποκάλυψε ποτέ, παρά τον τεράστιο σάλο, ότι αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης της περίφημης ιστοσελίδας, που αν και δεν υπήρχε πήρε σχεδόν 50 χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗ Μ.Ι.Κ.Ε. ιδρύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 από την εταιρεία «Παραπολιτικά ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.», με έδρα τα γραφεία των Παραπολιτικών στην Ιάσωνος 2 στον Πειραιά και κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ.

Διαχειριστές της εταιρείας αναλαμβάνουν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος. Σκοπός της εταιρείας εμφανίζεται μεταξύ άλλων να είναι η παροχή Υπηρεσιών Διαδικτύου, η δημιουργία, κατασκευή, ανάπτυξη ιστοσελίδων κ.α.

Στις 15-9-2014, έξι μόλις ημέρες μετά την ίδρυση της εταιρείας, το παρουσιαζόμενο στα επίσημα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ ως «ειδησεογραφικός ιστοχώρος» velonakaiklwsti.gr (σ.σ. αν και στο domain δεν φιλοξενούταν σάιτ) στέλνει αίτημα συνεργασίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται, όπως αποδείχτηκε τελικά, για έναν ανύπαρκτο ιστότοπο με μηδενική φυσικά επισκεψιμότητα.

Και όμως, η διωκόμενη σήμερα για υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου ως τότε υπεύθυνη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του οργανισμού, βρίσκει πως το velonakaiklwsti.gr πρόκειται για μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα με «δυναμική επισκεψιμότητα» που αποτελεί «έναν σημαντικό χώρο»!

Η σύζυγος του επίσης διωκόμενου για υποθέσεις του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή και διορισμένη σήμερα στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη εισηγείται στις 29-9-2014 στον καταδικασμένο πρωτοδίκως σήμερα και τότε «ισόβιο» διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημήτριου να πάρει χιλιάδες ευρώ ως διαφήμιση το ανύπαρκτο site των Κουρτάκη, Τζένου των Παραπολιτικών.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/06/29/5ef9fcb0825e6338717a87c3.pdf

Η συνεργασία ξεκινάει την 1-10-2014 και το site- φάντασμα του Κουρτάκη παίρνει για έναν μήνα 16.000 ευρώ. Ακολουθούν δυο ακόμη ίδιες εισηγήσεις. Συνολικά για τρεις μήνες, το ανύπαρκτο site velonakaiklwsti.gr λαμβάνει 48.000€ για να διαφημίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το πρώτο διαδικτυακό ίχνος του velonakaiklwsti.gr στο waybackmachine, συναντάται τον Απρίλιο του 2018. Δεν πρόκειται για το ειδησεογραφικό σάιτ του Κουρτάκη. Ήταν μια ιστοσελίδα με μια μόνο στατική αρχική σελίδα, οι δημιουργοί της οποίας φαίνεται να αγόρασαν το domain velonakaiklwsti.gr για να σατιρίσουν με τον τρόπο τους την υπόθεση των διαφημιστικών κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ανύπαρκτο site.

Σήμερα, η εταιρεία Βελόνα και Κλωστή ανήκει στον Γιώργο Τσιρογιάννη που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται το lykavitos.gr.

Το αλατοπίπερο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά εμφανίζεται –βάσει του επίμαχου πορίσματος– να είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ Ι.Κ.Ε., η οποία διαχειρίζεται την ιστοσελίδα alatikaipiperi.gr.

Πρόκειται για ακόμη μια από τις ιστοσελίδες που είχε απασχολήσει το Documento στις 24 Μαρτίου του 2018, όταν είχε αποκαλύψει το “πάρτι” που γινόταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τα διαφημιστικά κονδύλια.

Το πρώτο διαδικτυακό αποτύπωμα του alatikaipiperi.gr σύμφωνα με το wayback machine, εμφανίζεται τον Μάρτιο του 2014, αν και παίρνει διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ έναν μήνα πριν (Φεβρουάριο 2014).

Η εταιρεία ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ Ι.Κ.Ε ιδρύθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2013, με έδρα τα γραφεία των “Παραπολιτικών” στην οδό Ιάσωνος 2, στον Πειραιά και κεφάλαιο 1.000 ευρώ. Εταίρος εμφανίζεται η εταιρεία του Κουρτάκη “ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”. Ως διαχειριστής δηλώνεται ο Κουρτάκης ενώ αργότερα εμφανίζεται ο Τζένος και μετά πάλι ο Κουρτάκης.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/06/29/5ef9fce0825e6338717a87c4.pdf

Λίγους μήνες μετά τη σύστασή της, η εταιρεία ξεκινάει να παίρνει διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την ιστοσελίδα alatikaipiperi.gr. Τον Φεβρουάριο του 2014, η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου εισηγείται στον Παπαδημήτριου να ξεκινήσει η συνεργασία διαφημιστικής προβολής του ΚΕΕΛΠΝΟ στο alatikaipiperi.gr. Το κόστος ανά μήνα ανέρχεται στα 16.000 ευρώ. Συνολικά, το ΚΕΕΛΠΝΟ δίνει σε διάρκεια 10 μηνών στο σάιτ που καταπιάνεται με συνταγές μαγειρικής 160.000 ευρώ.

Άραγε για ποιόν λόγο ο Γιάννης Κουρτάκης δεν δημοσιοποίησε – παρά τις αποκαλύψεις και τον ντόρο – ότι το εν λόγω σάιτ διαχειρίζεται από εταιρεία συμφερόντων του;

Διαφήμιση στο… «apospasma»

Και…οι εταιρείες συμφερόντων Κουρτάκη που πήραν χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 δεν σταματούν στις στραβοβελονιές και τα αλατοπίπερα.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό πόρισμα της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, η APOSPASMA Μ.Ι.Κ.Ε. είναι συμφερόντων Κουρτάκη και διαχειρίζεται τον ιστότοπο apospasma.gr που πήρε συνολικά 176.000 ευρώ!

Με βάση δημοσίων εγγράφων, η εταιρία συστάθηκε την 1Η Νοεμβρίου του 2013, και αυτή με έδρα τα γραφεία των “Παραπολιτικών” στην οδό Ιάσωνος 2, στον Πειραιά και κεφάλαιο 1.000 ευρώ. Εταίρος εμφανίζεται η εταιρεία του Κουρτάκη “ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”. Ως διαχειριστής δηλώνεται ο Κουρτάκης.

Λίγους μήνες μετά τη σύστασή της, η εταιρεία ξεκινάει να παίρνει διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την ιστοσελίδα apospasma.gr. Τον Ιανουάριο του 2014, η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου εισηγείται στον Παπαδημήτριου να ξεκινήσει η συνεργασία διαφημιστικής προβολής του ΚΕΕΛΠΝΟ στο apospasma.gr με κόστος ανά μήνα το ποσό των 16.000 ευρώ. Συνολικά, ο Κουρτάκης για το apospasma.gr έλαβε 176.000 ευρώ σε διάρκεια 11 μηνών.

Ποσά που… ζαλίζουν

Και αν τα άνω ποσά φαντάζουν εξωπραγματικά, ίλιγγο προκαλεί το χρηματικό ποσό που έλαβαν μόνο για το 2014, οι εταιρείες συμφερόντων του Γιάννη Κουρτάκη. Συνολικά, όπως προκύπτει από τις συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκονται στη διάθεση του Documento, οκτώ ιστοσελίδες του Κουρτάκη πήραν 882.000 ευρώ. Σε αυτές εκτός των προαναφερθέντων συμπεριλαμβάνονται το parapolitika.gr, το parapolitikaradio.gr, το parapolitika090.gr , το healthpro.gr και το moneypro.gr.

Δείτε τον πίνακα

  • ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ Ι.Κ.Ε. : alatikaipiperi.gr 160.000 ευρώ

  • APOSPASMA Μ.Ι.Κ.Ε. : apospasma.gr 176.000 ευρώ

  • HEALTHPRO Ι.Κ.Ε. : healthpro.gr 176.000 ευρώ

  • MONEYPRO Ι.Κ..Ε: moneypro.gr 176.000 ευρώ

  • ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗ Μ.Ι.Κ.Ε.: velonakaiklwsti.gr 48.000 ευρώ

  • parapolitika.gr 66.000 ευρώ

  • parapolitikaradio.gr 32.000 ευρώ

  • parapolitika090.gr 48.000 ευρώ

    Σύνολο: 882.000 ευρώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter