Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι ενάντια στην ακρίβεια και την εμπορευματοποίηση της υγείας (Photos)

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι ενάντια στην ακρίβεια και την εμπορευματοποίηση της υγείας (Photos)

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι αντιδρώντας στην ακρίβεια που τους γονατίζει και στην εμπορευματοποίηση της υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις προχώρησαν σε παναττική κινητοποίηση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

«Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα. Δεν αντέχουμε τη θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τις εξοντωτικές περικοπές που επέβαλαν στις πληρωμένες συντάξεις μας, που τις κατέστησαν προνοιακά βοηθήματα» τονίζουν στο κάλεσμά τους οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.

«Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Πληρώσαμε και πληρώνουμε για όλα αυτά, για να τα έχουμε δωρεάν. Δεν ανεχόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την εγκληματική λογική ότι “όποιος έχει χρήματα θα ζει, όποιος όχι θα πεθαίνει”!» σημειώνουν.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού, άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015 – 2016, ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ), η σύνταξη χηρείας να αποδίδεται στο 70% της σύνταξης του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή, και ο επιζών να έχει το δικαίωμα επιλογής σύνταξης, η «εθνική σύνταξη» να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την υγεία, απαιτούν:

  • Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές Υγείας.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας, που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.
  • Να ανοίξουν όλες οι δομές Υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Τέλος, να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

Δείτε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πήγαν να πάρουν ναρκωτικά μαζί με τα παιδιά τους και… κατέληξαν όμηροι του ναρκέμπορου

Αδιανόητο περιστατικό στην Κόρινθο: Έκαναν νεκροψία σε 60χρονο και βρήκαν μέσα του… ιατρικό εργαλείο

Ρωσία: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης γέφυρας – Ένας νεκρός και έξι τραυματίες

Ρένα ∆ούρου στο Documento: «Επικίνδυνη η µυστική διπλωµατία Μητσοτάκη»

Ολική έκλειψη Ηλίου: Εκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν – Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα (Photos -Video)

Βουλή… πλην Λακεδαιμονίων; – Οι ισορροπίες τρόμου και τα 3+1 σενάρια αν κηρυχτούν έκπτωτοι οι «Σπαρτιάτες»

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας, παραμένουν οι βοριάδες – Που θα σημειωθούν βροχές

Βάλε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη

Μαρκόπουλο: Ένας νεκρός και μία σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο – ΙΧ καρφώθηκε σε κολώνα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter