Στυλιανίδης… χαμηλών προσδοκιών για τις φωτιές – «Να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις των νέων φαινομένων»

Στυλιανίδης… χαμηλών προσδοκιών για τις φωτιές – «Να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις των νέων φαινομένων»

Σε προειδοποιήσεις περί «σκληρού καλοκαιριού» -όπως είπε χαρακτηριστικά- αρκέστηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την έκτακτη ενημέρωση, το πρωί της Κυριακής, για τη φωτιά στην Βούλα, χωρίς ωστόσο οι απαντήσεις που έδωσε να πείθουν για μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των πυρκαγιών φέτος.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ο στόχος είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις όλων αυτών των νέων φαινομένων που προέρχονται από την κλιματική κρίση» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό. Όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που θεωρείται ως hot spot της κλιματικής κρίσης, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και αυτό το καλοκαίρι» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης και συμπλήρωσε: «Ο στόχος μας ως υπουργείο είναι να μετριάσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα».

Κατά την έκτακτη ενημέρωση, ο Χρ. Στυλανίδηςισχυρίστηκε ότι «παρά τις αντίξοες συνθήκες, χθες κατορθώσαμε λόγω συντονισμένων προσπαθειών να περιοριστεί η δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε 6-7 ώρες. Από πλευράς μου, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι πάλεψαν για να προστατεύσουν συνανθρώπους και τις περιουσίες τους. Όλοι μαζί έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη με εκκενώσεις και οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού μέχρι την κατάσβεση της φωτιάς».

Όλα τα παραπάνω προϊδεάζουν ότι όντως θα έχουμε ένα σκληρό καλοκαίρι γιατί όπως φαίνεται τίποτα δεν έχει αλλάξει στη στρατηγική της κυβέρνησης που με εύκολο τρόπο τα “ρίχνει” όλα στην κλιματική αλλαγή και στις “αντίξοες συνθήκες”  χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και χωρίς επι της ουσίας να εξηγεί γιατί με την πρώτη φωτιά στην Αττική, είχαμε τέτοιας έκτασης καταστροφή. Αλλά ούτε και να δρομολογεί νέες, χιλιάδες προσλήψεις πυροσβεστών και να σχεδιάζει προληπτικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας.

 

 

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter