«Success story» και αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στα Γιάννενα από Μητσοτάκη

«Success story» και αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στα Γιάννενα από Μητσοτάκη

Σε μία ακόμα κυβερνητική φιέστα κατέληξε η μονοήμερη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο, με την ομιλία του το απόγευμα της Τετάρτης να κινείται στους ρυθμούς ενός δικού του «success story», συνδυασμένο με σφοδρές επιθέσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σκηνικό απόλυτης επιτυχίας περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα της Τετάρτης στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου «Du Lac», επιβεβαιώνοντας πως η περίοδος των χαμηλών τόνων έπειτα από την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και της… συστολής πέρασε ανεπιστρεπτί, αφού επανήλθε στην τοξική ρητορική των προ του δυστυχήματος ημερών.

«Σήμερα το “Μένουμε Ευρώπη” είναι τόσο επίκαιρο. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τι πήγε να γίνει το 2015. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο κοντά φτάσαμε στην απόλυτη καταστροφή. Τώρα μπορούμε να λέμε ότι είμαστε Ευρώπη, αλλά απομένει να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις και να γίνουμε Ευρώπη παντού και σε όλα» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σημείο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «όταν κυβερνούσαν αυτοί οι οποίοι διεκδικούν και πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού, σε πολύ καλές διεθνείς συγκυρίες χωρίς κρίσεις, η ελληνική οικονομία ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην ευρωζώνη. Σήμερα είμαστε πρωταθλητές στην ανάπτυξη με 6% για το 2023».

Αναφορικά με τη δική του κυβέρνηση και τα πεπραγμένα της, παρουσίασε εαυτόν ως τη μοναδική ελπίδα της χώρας, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως μόνο με «ισχυρή σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα εντός 2023».

«Τα όποια γκρίζα σύννεφα υπάρχουν ακόμη δεν μπορούν να σκιάσουν τους καθαρούς ορίζοντες που έχει αγγίξει η Ελλάδα. Το 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα τη χώρα των κλειστών τραπεζών, της ανεργίας, του διεθνούς περιθωρίου» είπε σε άλλο σημείο, και πάλι στρέφοντας τα πυρά του προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ετεροκαθορίζοντας τη δική του κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι και πάλι κατέφυγε σε ευφυολογήματα περί… σφαλμάτων που «αν δεν τα παραδεχτείς μετατρέπονται σε λάθη», η όποια αυτοκριτική του έφτασε μέχρι το να κατηγορήσει «συμπεριφορές» υπαλλήλων του Δημοσίου, σημειώνοντας πως «ψηφιοποιήθηκαν οι συναλλαγές πρέπει να γίνουν όμως υπεύθυνες και οι συμπεριφορές. Και αυτό μας το δίδαξε το τελευταίο ατύχημα με τρόπο που δεν πρέπει να ξαναζήσουμε».

«Έγιναν όλα τέλειας; Μετατράπηκε η Ελλάδα ξαφνικά από μία χώρα προβληματική σε μία χώρα παράδεισο; Προφανώς και όχι. Και θέλω να σας θυμίσω ότι όταν ζήτησα την εμπιστοσύνη σας το 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα. Δεν είμαι κανένας μάγος που να βγάζει λαγούς από το καπέλο. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα» ήταν μία ακόμα «αυτοκριτική» του αναφορά, παρότι τόσο στη σημερινή όσο και σε προηγούμενες ομιλίες του, έχει αποφύγει σαν τον διάολο το λιβάνι να αναγνωρίσει έστω ένα σημείο αποτυχίας της διακυβέρνησής του που να τον αφορά.

Προεκλογικές κορώνες με δημόσιο χρήμα

Νωρίτερα, σε μία ακόμα κομματική εκδήλωση με κυβερνητικό μανδύα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Ήπειρο του 2030», το οποίο κατά τον πρωθυπουργό περιλαμβάνει περισσότερα από 380 έργα και παρεμβάσεις, με τον προϋπολογισμό του να φτάνει τα 2,7 δισ. ευρώ.

«Ποιος θα το περίμενε ότι ξένες εταιρείες τεχνολογίας θα έρχονταν στα Γιάννενα, ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας αναπτύσσονται με έδρα τα Γιάννενα. Δεν θέλουν να φύγουν από τα Γιάννενα. Γιατί είναι στα Γιάννενα; Όχι μόνο γιατί είναι μια πανέμορφη πόλη που μπορεί κανείς να φεύγει το απόγευμα και να πηγαίνει στο βουνό ή να περνάει τα σαββατοκύριακα του χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνεται πολύ από την πόλη. Γιατί υπάρχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και αυτό το ανθρώπινο δυναμικό το προσφέρει το Πανεπιστήμιο σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Άρα, η σύνδεση της δουλειάς που γίνεται στο Πανεπιστήμιο με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής είναι μια κρίσιμη πρόκληση για την επόμενη μέρα» κατάφερε να… συνθέσει μία ακόμα μαγική εικόνα, συνδυάζοντας τις ελληνικές εταιρείες που περνούν στα χέρια ξένων, με τις παρεμβάσεις ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το πρόγραμμα εδράζεται στους τέσσερις άξονες της «δημιουργίας σύγχρονων δικτύων και υποδομών για την αναπτυξιακή βελτίωση των συνδέσεων και της ασφάλειας των μετακινήσεων, της υλοποίησης έργων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την πράσινη μετάβαση, της υλοποίησης επενδύσεων που προσδίδουν μεγαλύτερη αξία στην περιοχή και της αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Για μία ακόμα φορά, σωρεία υπουργών και αξιωματούχων πάσχισαν να βρεθούν στο πλάνο του Κυρ. Μητσοτάκη. Στην παρουσίαση μίλησαν για τους τομείς ευθύνης τους, κατά σειρά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή και ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου. Προλόγισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Την παρουσίαση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Και… περιοδεία ιδιωτών

Νωρίτερα, έχοντας στο πλευρό του επίσης τοπικούς βουλευτές και αξιωματούχους, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός για Θέματα  Προστασίας του Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης και Αλεξάνδρα Κεφαλά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, πραγματοποίησε επισκέψεις σε ιδιωτικές εταιρείες.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας ψηφιακών τραπεζικών συστημάτων Natech, στη συνέχεια παρέστη στα εγκαίνια της νέας σύγχρονης μονάδας παραγωγής και συσκευασίας φυτικών προϊόντων και σκληρών τυριών της επιχείρησης «Δωδώνη», ενώ «στάση» έκανε και στο εργαστήριο της εταιρείας Nomad Premium Greek Honey στον Κατσικά Ιωαννίνων, του αγροδιατροφικού τομέα, και πάλι για να παραστεί σε εγκαίνια.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter