Σχολικά γεύματα: Σάντουιτς με κατσαρίδες και μουχλιασμένο ψωμί – Νέες σοκαριστικές καταγγελίες (Video)

Σχολικά γεύματα: Σάντουιτς με κατσαρίδες και μουχλιασμένο ψωμί – Νέες σοκαριστικές καταγγελίες (Video)

Νέες σοκαριστικές καταγγελίες για χαλασμένα σχολικά γεύματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μετά τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, δεκάδες γονείς καταγγέλλουν μουχλιασμένα φαγητά και… κατσαρίδες σε σάντουιτς, σε πάνω από 133 δήμους της χώρας.

Στο MEGA, γονέας καταγγέλλει για γεύμα που μοιράστηκε σε δημοτικό σχολείο στον Πειραιά :«Έχει τύχει περιστατικό να έχουν φάει τα μακαρόνια και να έχουν διάρροια και τα δύο παιδιά και εκ των υστέρων αφού τα μύρισα, ο κιμάς είχε μια μυρωδιά», ανέφερε πατέρας μαθητή για τα σχολικά γεύματα.

Τα περιστατικά είναι αμέτρητα με τις περιγραφές των γονιών να σοκάρουν: «Το ριζότο θαλασσινών με τις γαρίδες το οποίο βρώμαγε, βρομοκοπούσε. Δεν μπορώ να περιγράψω τέτοια μυρωδιά, με το που άνοιγες το νάιλον η μυρωδιά ήταν χειρότερη από χαλασμένο αυγό», ανέφερε η μητέρα μαθητή σε άλλο σχολείο.

«Βρήκαμε κατσαρίδα στο σάντουιτς»

«Είναι τραγικό. Πραγματικά είναι τραγικό. Είναι κάποιες φορές που δεν τους έχουν φαγητό. Απλά τους έχουν τα σάντουιτς το οποίο το σάντουιτς αυτό είχε κατσαρίδα! Όπως ακριβώς το βλέπετε», είπε η μητέρα μαθητή.

Είναι να απορεί κανείς με την απίστευτη αυτή καταγγελία. Μητέρα μαθητή στη Λευκάδα καταγγέλλει αποκλειστικά στο Live News πως στο σάντουιτς που έδωσαν στον γιο της υπήρχε κατσαρίδα.

«Ευτυχώς ήταν η μισή μέσα, η μισή απ’ έξω. Δηλαδή με το που το έφερε το παιδί από το σχολείο, κοντέψαμε να πεθάνουμε».Η μητέρα εξοργισμένη δεν το άφησε έτσι. Τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, την ανέβασε στην ομαδική του σχολείου και τηλεφώνησε στον διευθυντή. Η απάντηση που έλαβε;

«Ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός. Ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και να μην του δώσουμε μεγαλύτερη διάσταση».

Ελέγχους που η ομοσπονδία των δασκάλων με έγγραφο της ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αναλάβει.

«Η πολιτεία αποποιείται την υποχρέωση της για εξασφάλιση της ποιότητας των γευμάτων και αποπειράται να την μεταφέρει, εκ του πονηρού στους εκπαιδευτικούς, αναθέτοντας τους και την υποχρέωση του ελέγχου της ποιότητας γευμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Live News,να διεξάγουν αυτοί τον ποιοτικό έλεγχο ζητώντας από την πολιτεία να διορίσει αρμόδια επιτροπή.

«Οι εκπαιδευτικοί, επιστήμονες παιδαγωγοί, είναι επιφορτισμένοι με το κομβικής σημασίας έργο της αγωγής και εκπαίδευσης των μαθητών. Δεν είναι τραπεζοκόμοι, ούτε έχουν τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για τον έλεγχο της ποιότητας των γευμάτων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην αναλάβουν σε καμία περίπτωση το έργο του ποιοτικού ελέγχου των γευμάτων. Η μόνη εμπλοκή τους μπορεί να αφορά μόνο στην καταμέτρηση».

Διαβάστε επίσης:

Πιτσιλιές, βρομιές και Μαφία

Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

Κύριε Πιτσιλή, απαντήστε για την εφεύρεση της Ειδικής Αιτιολογίας

Πώς το επίσημο twitter της ΑΑΔΕ «μαρτυρά» τις ανησυχίες Πιτσιλή για το… Documento

Κύκλωμα ΔΟΥ Χαλκίδας: Επιχείρησαν να σηκώσουν τα λεφτά από τους λογαριασμούς τους – Δεσμεύτηκαν τα πάντα από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Χαλκίδα: Η «εκλεκτή» του Πιτσιλή, η «αλβανική» γραμμή, και ο ρόλος της «Λίνας» – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών

Χαλκίδα: Ο υφυπουργός Σπανάκης είχε βραβεύσει την προϊσταμένη ΔΟΥ, του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών

Η μαφία της ΑΑΔΕ και στη Χαλκίδα: Πώς η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες – Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento

Χαλκίδα: Το Οικονομικό Επιμελητήριο απαντά για τη βράβευση της «προϊσταμένης» του κυκλώματος από τον Β. Σπανάκη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter