Συγκλονίζει το έργο του Γιώργου Κόφτη για τις πυρκαγιές – Ζωγράφισε με απομεινάρια καμένων δέντρων (Video)

Συγκλονίζει το έργο του Γιώργου Κόφτη για τις πυρκαγιές – Ζωγράφισε με απομεινάρια καμένων δέντρων (Video)

Μία ακόμα σημαντική δημιουργία με έντονη κοινωνική ευαισθησία χαρίζει ο καλλιτέχνης Γιώργος Κόφτης. Συγκεκριμένα, ο γνωστός εικαστικός μάζεψε καμένα ξύλα και κάρβουνα από τη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας και τα αξιοποίησε για να ζωγραφίσει. Πρόκειται για μια δημιουργία εμπνευσμένη από την γνωστή φωτογραφία του πολυβραβευμένου φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, η οποία έχει παραλληλιστεί στον δημόσιο λόγο με τον πίνακα «Κραυγή» του Έντβαρτ Μουνκ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στη Νέα Αγχίαλο λόγω των τρομακτικών εκρήξεων των πυρομαχικών από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Το Documento επικοινώνησε με τον δημιουργό, ο οποίος δήλωσε:

«Μαζευοντας κάρβουνα από την καταστροφική πυρκαγιά ήθελα το ίδιο το έργο να είναι μάρτυρας των γεγονότων. Είναι μια οργανική σχέση συμβάντος με αποτέλεσμα. Η φωτιά έκαψε, κατέστρεψε και άφησε πέρα από κάρβουνα και πόνο.»

Έτσι, ο γνωστός καλλιτέχνης ολοκληρώνει ακόμα ένα σημαντικό έργο τέχνης μέσα σε μερικές εβδομάδες, καθώς είχε προηγηθεί η προσωπογραφία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου που σβήστηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και οι σκηνές από έργα του μεγάλου σκηνοθέτη στη Φλώρινα, αφιερωμένες στο έγκλημα των Τεμπών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter