Σύλληψη δύο ειδικών φρουρών που έδειραν πολίτη – Δικογραφία για βασανιστήρια

Σύλληψη δύο ειδικών φρουρών που έδειραν πολίτη – Δικογραφία για βασανιστήρια

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι δύο ειδικοί φρουροί, που χτύπησαν με βάναυσο τρόπο πολίτη στην περιοχή των Αμπελοκήπων, την Κυριακή το βράδυ.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το ethnos.gr απεικονίζονται δύο ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ να ξυλοκοπούν πολίτη, ο οποίος όπως φαίνεται στο εν λόγω βίντεο δεν είχε προβάλει κάποια αντίσταση. Ο πολίτης ήταν πεσμένος στο έδαφος όσο οι ειδικοί φρουροί των χτυπούσαν, ενώ ακούγονταν φωνές περίοικων που τους καλούν να σταματήσουν.

Έπειτα από αυτό, οι δύο Ειδικοί Φρουροί συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε περιστατικό, το οποίο απεικονίζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο και αφορά άσκηση σωματικής βίας σε βάρος πολίτη – διαδηλωτή κατά τη διάρκεια ακινητοποίησης και δέσμευσής του, βραδινές ώρες της 28-01-2024 στους Αμπελόκηπους Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ένας συλληφθείς προέβη σε επανειλημμένα χτυπήματα με γροθιές σε διάφορα σημεία του σώματος του πολίτη, χωρίς αυτός να έχει προβάλει αντίσταση, ενώ ο έτερος συλληφθείς παρακολουθούσε χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια αποτροπής ή διακοπής της αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: ΕΜΠ: Διαδικτυακά με… αστερίσκο οι εξετάσεις – Τι αποφάσισε η Σύγκλητος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter