Συνδιάσκεψη των δυτικών ηγετών, του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ουκρανική κρίση

Συνδιάσκεψη των δυτικών ηγετών, του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ουκρανική κρίση

Το κλίμα παραμένει τεταμένο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, την ώρα που και η Νορβηγία βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ οι συνομιλίες των δυτικών με τη Ρωσία αποδεικνύονται ατελέσφορες, μια και όπως διαπιστώθηκε, από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, ακόμα και οι σχέσεις της Μόσχας με το Λονδίνο βρίσκονται σε ένταση.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ζητά από την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες να εγγυηθούν ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αφήσει ποτέ την Ουκρανία να ενταχθεί στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, αίτημα που η Δύση απέρριψε, ενώ παρατήρησε την παρουσία των βρετανικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο Μπεν Γουάλας, επέμεινε από την πλευρά του,  ότι η θέση της Βρετανίας είναι η επίλυση των διπλωματικών ζητημάτων μέσω της διπλωματίας, την ώρα που η Ρωσία έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, αλλά αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει στη γείτονά της.

Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον πάντως, πρόκειται να συνομιλήσει με τους δυτικούς ηγέτες το απόγευμα της Παρασκευής, σε μια τηλεδιάσκεψη που θα παραβρεθούν τόσο ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν, όσο και Όλαφ Σολτς.

Στη συνομιλία αυτή θα συμμετάσχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Πολωνός ηγέτης Αντρέι Ντούντα, τόνισαν πηγές της γερμανικής καγκελαρίας και της γαλλικής προεδρίας.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter