Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ζήτησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ζήτησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Μπορεί να αποσιωπήθηκε από τον ελληνικό Τύπο, αλλά όπως έγινε γνωστό από τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Και όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, η πρόταση συνάντησε θετική ανταπόκριση.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και η πρόταση έγινε «για όλους τους πλούτους του Αιγαίου».

«Με τον κύριο υπουργό, με τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες, για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα, ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, για να συμπληρώσει:

«Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των ανθρώπων των δύο χωρών και το μοίρασμα των ομορφιών και των πλούτων του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της χρήσης αυτών μαζί, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας», αναφέρει στο άρθρο της η Cumhuriyet.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε με ανάρτηση του στο twitter, ότι πρέπει «η Τουρκία να καταλάβει ότι δεν μπορεί να διεκδικεί άλλα δικαιώματα από αυτά που αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο. Ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να θέτει κόκκινες γραμμές στο πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter