Συνέλαβαν τον δήμαρχο Σερίφου: «Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο και βρεθήκαμε κατηγορούμενοι» (Video)

Συνέλαβαν τον δήμαρχο Σερίφου: «Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο και βρεθήκαμε κατηγορούμενοι» (Video)
Φωτογραφία: Facebook.com/Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches/@Efi Petra

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Σέριφο, καθώς ο δήμαρχος του νησιού συνελήφθη, όταν πήγε να σφραγίσει παράνομο κατάστημα και ενώ το «κίνημα για ελεύθερες παραλίες» γιγαντώνεται. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, περιέγραψε το περιστατικό που συνέβη πριν από μέρες, μιλώντας στην ΕΡΤ και ανέφερε ότι συνελήφθη γιατί του έκαναν μήνυση για «παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας».

Διαβάστε επίσης: Γιγαντώνεται το «Κίνημα της Πετσέτας»: Και… εκ των υστέρων υποσχέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Όπως εξήγησε, υπήρχε απόφαση που έλεγε ότι ένα κατάστημα ήταν παράνομο και έπρεπε να σφραγιστεί. «Σφραγίσαμε το κατάστημα όμως μου έκαναν μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση», είπε και πρόσθεσε: «Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο την απόφαση των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών και βρεθήκαμε συλληφθέντες ως κατηγορούμενοι».

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, το πρόβλημα με την κατάληψη των παραλιών δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό στη Σέριφο. «Είμαστε υπέρμαχοι να τηρείται η νομιμότητα, ναι στην επιχειρηματικότητα αλλά να είναι υπό τις προϋποθέσεις του νόμου», σημείωσε.

Γιγαντώνεται το «κίνημα για ελεύθερες παραλίες»

Όλα αυτά την ώρα που το «κίνημα για ελεύθερες παραλίες» αποδίδει καρπούς, με τις μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πάρου αλλά και άλλων νησιών να διεκδικούν πίσω τις παραλίες που έχουν γεμίσει από ξαπλώστρες και ομπρέλες καταστημάτων, περιορίζοντας σημαντικά τον χώρο των υπόλοιπων λουόμενων.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του Νικόλα Στεφάνου, μέλους της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες που τόνισε στην ΕΡΤ ότι «Κάποιος νοικιάζει 16 τ.μ. και καταλαμβάνει 500 τ.μ.».

Δείτε επίσης: Τώρα ασχολήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις παραλίες και υπόσχεται ελέγχους

Και σε Σέριφο – Πάρο

Φυσικά, οι κάτοικοι της Πάρου δεν είναι οι μοναδικοί που διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν. Μετά τη Σέριφο, και οι κάτοικοι στη Νάξο ξεκινούν τη δική τους διαμαρτυρία και ετοιμάζεται φάκελος για να σταλεί στον εισαγγελέα. Σε αυτό το μήκος κύματος, δημιούργησαν προφίλ στο Facebook με τίτλο «Σώστε τις παραλίες της Νάξου».

Πρώτη νίκη για την Πάρο

Οι κινητοποιήσεις των Πολιτών της Πάρου έχουν αντίκρισμα, καθώς μετά την παρέμβαση εισαγγελέα, σημειώθηκε ακόμη μία νίκη. Φωτογραφικά ντοκουμέντα που αναρτήθηκαν στη σελίδα της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, αποδεικνύουν ότι στην παραλία της μικρής Σάντα Μαρία στην Πάρο έχει απομακρυνθεί ένα μεγάλο μέρος από τις ξαπλώστρες που κάλυπταν μεγάλο μέρος της παραλίας.

Σωματοφύλακες και «χρυσές» ξαπλώστρες

Το τελευταίο διάστημα πλήθαιναν οι καταγγελίες από πολίτες της Πάρου σχετικά με τα περιστατικά ασυδοσίας που λάμβαναν χώρα στις παραλίες του νησιού.

Ο Χρήστος Γεωργούσης, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και στην εκπομπή «το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, για τις παραλίες της Πάρου και την «εξάπλωση της ξαπλώστρας». Κατήγγειλε ότι έχει εκδιωχθεί από παραλία με αποτέλεσμα να καταλήξει να καθίσει στα βράχια. Πρόκειται για παραλία, που όπως ο ίδιος σημείωσε, δεν πληροί τις προϋποθέσεις να νοικιάζεται γιατί είναι δύο μέτρα, ενώ τόνισε πως ορισμένες επιχειρήσεις έχουν τοποθετήσει ακόμη και σωματοφύλακες!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter