Συνελήφθη η ανιψιά του Γκιουλέν, ενώ επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα

Συνελήφθη η ανιψιά του Γκιουλέν, ενώ επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα

Τη σύλληψη της ανιψιάς του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, Σουμεϊγιέ Γκιουλέν, από τις τουρκικές αρχές ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, την ώρα που επιχειρούσε να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα με κατεύθυνση προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «10 άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα συνελήφθησαν από τα στρατεύματα στα σύνορα». Ανάμεσα στους δέκα συλληφθέντες, πέντε άτομα ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης FETO, την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική.

Υπενθυμίζεται πως ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνει επικεφαλής ενός ειρηνικού δικτύου ΜΚΟ και επιχειρήσεων και αρνείται κάθε εμπλοκή στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που είχε στόχο τον Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις οπαδών του Γκιουλέν

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η είδηση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε φάση διαρκούς όξυνσης, με την Άγκυρα να κλιμακώνει τη ρητορική και την Αθήνα να επιχειρεί να κινητοποιήσει τον διεθνή παράγοντα, χωρίς ωστόσο να μιλά για κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς αίτημα για κυρώσεις έναντι της Τουρκίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter