Συνεχίζει να βάλλει κατά του Ανδρουλάκη ο Οικονόμου για τις παρακολουθήσεις

Συνεχίζει να βάλλει κατά του Ανδρουλάκη ο Οικονόμου για τις παρακολουθήσεις

Στον προκλητικό τόνο της διαστροφής της πραγματικότητας γύρω από τις υποκλοπές σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη παραμένει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την δήλωση-κόλαφος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να κάνει λόγο για στείρα ανταλλαγή δηλώσεων, την οποία μάλιστα η κυβέρνηση «δεν θα ακολουθήσει».

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε μία αυστηρή ανακοίνωση προς την κυβέρνηση, καλώντας την να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στη Βουλή και τονίζοντας πως «δεν θα δεχθώ ενημέρωση “στο αυτί”», απαντώντας έτσι στη μομφή των προηγούμενων ημερών πως ο ίδιος αρνήθηκε να δεχθεί την ενημέρωση που η κυβέρνηση επιχείρησε να του παράσχει για την υπόθεσή του.

«Δεν πρόκειται να ανεχθώ «απώλεια» ή αλλοίωση στοιχείων. Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας με τις διαρροές για ξένες χώρες. Σας διέψευσαν εκθέτοντας σας οι Πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας. Ζητώ να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Διαβάστε επίσης: «Βέλη» Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη: «Εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ»

Στη δήλωσή του, έσπευσε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον ίδιο προκλητικό τόνο και με διάθεση απαξίωσης, συνεχίζοντας να τον κατηγορεί πως αρνείται να ενημερωθεί από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Μάλιστα δεν σταματά εκεί, αφού κατηγορεί ακόμα τον Ν. Ανδρουλάκη για «εργαλειοποίηση» του ζητήματος, και επιχειρεί να διαφύγει από την παροχή των όποιων εξηγήσεων, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει τη «στείρα ανταλλαγή δηλώσεων».

Αναλυτικά η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Νίκο Ανδρουλάκη:

«Aπό την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η Κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του Υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ. Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται.

Αντ΄αυτού με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter