ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα των υποψήφιων ευρωβουλευτών – Αυτή είναι η πρωτοποριακή διαδικασία

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα των υποψήφιων ευρωβουλευτών – Αυτή είναι η πρωτοποριακή διαδικασία

«Είμαι άκρως πεπεισμένος ότι το σχέδιό μας θα πετύχει. Πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή». Με αυτά τα λόγια είχε εκφράσει τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης πριν από ένα μήνα σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Οι κάλπες του Ιουνίου αποτελούν αδιαμφισβήτητα το πρώτο μεγάλο εκλογικό στοίχημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στόχος της Κουμουνδούρου είναι αφενός να εκμεταλλευθεί τα λάθη, τις αστοχίες και την κοινωνική αναλγησία της ΝΔ και αφετέρου να αποδείξει πως, παρά τα όσα λένε οι δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της μεγάλης προοδευτικής δύναμης της χώρας.

Η διαδικασία επιλογής υποψηφίων

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταθέσει μια νέα ριζοσπαστική πρόταση επιλογής υποψηφίων ευρωβουλευτών. Αυτοί θα επιλεγούν από την κομματική βάση με προκριματικές εκλογές και όχι απευθείας από τον πρόεδρο.

Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής υποψηφιοτήτων μέσω του isyriza. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Η πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, εξουσιοδότησε την Πολιτική Γραμματεία να καθορίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δημιουργηθεί μια εσωκομματική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις πιο δυνατές υποψηφιότητες, οι οποίες στη συνέχεια θα συμμετέχουν στις προκριματικές εκλογές, όπου από εκεί και πέρα τον λόγο θα έχουν τα μέλη.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως με αυτόν τον τρόπο, υλοποιείται η πρόθεση Κασσελάκη για αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τη βάση, και η δέσμευση να παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις του κόμματος τα μέλη με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο.

Όπως ανέφερε στο documentonews.gr κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον εσωκομματικά δημοψηφίσματα και για άλλα σημαντικά θέματα.

Οι σίγουροι και οι φήμες

Στο ψηφοδέλτιο σίγουρα, χωρίς να περάσουν δηλαδή από τη διαδικασία των προκριματικών, θα είναι οι δυο νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος έχει εκδηλώσει ο σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας, Νικόλας Φαραντούρης.

Επίσης, ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του πρώην μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ενώ δεν αποκλείεται στη μάχη των προκριματικών να ριχθούν κορυφαία κομματικά στελέχη, πρώην υπουργοί και βουλευτές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις πρόσφατες εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Καταψηφίζει την επιστολική ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεπαρκής και ασυνεπής η κυβέρνηση» λέει ο Φάμελλος

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: «Πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση»

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμοί από βουλευτές για τον γάμο ομοφύλων – Ξεκάθαρη η θέση Κασσελάκη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter