ΣΥΡΙΖΑ: Εργαζόμενοι και ευάλωτοι στο επίκεντρο

ΣΥΡΙΖΑ: Εργαζόμενοι και ευάλωτοι στο επίκεντρο

Στο πλευρό της κοινωνίας που διεκδικεί και αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε λειτουργία το σχέδιο «εξωστρέφεια» έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιθυμεί να αναδείξει τις παλινωδίες και την αναλγησία της κυβέρνησης και να σταθεί στο πλευρό της εργατικής και αγροτικής τάξης και των φοιτητών στηρίζοντας τον αγώνα τους, αλλά και να βρεθεί έμπρακτα κοντά στους ευάλωτους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα αναπτυξιακά συνέδρια, με το πρώτο να διεξάγεται σήμερα στην Κοζάνη.

Δίπλα στις κινητοποιήσεις

Κατάργηση του ΕΦΚ και μείωση του ΦΠΑ για το αγροτικό πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων, πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων, αποζημιώσεις σε καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, εξοπλισμούς και εγκαταστάσεις, αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, επανασχεδίαση της ΚΑΠ και ρύθμιση οφειλών. Αυτά είναι τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων, την ώρα που υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις των παραγωγών για να βρουν το δίκιο τους απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία.

Δείτε επίσης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η ανάκτηση των σχέσεων με την κοινωνία

«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια απλή παράταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Οχι μόνιμη, όπως προτείναμε, αλλά για ένα χρόνο. Στην πραγματικότητα θέλει μόνο να αγοράσει λίγο χρόνο ησυχίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υιοθετήσει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απέτρεψε διακοπές ρεύματος

Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης ανέδειξε το θέμα της διακοπής ρεύματος σε 191 πλημμυροπαθείς αγρότες στη Θεσσαλία και ανάγκασε τον πρωθυπουργό να παραδεχτεί ότι η εξαγγελία για την αναστολή διακοπών ηλεκτροδότησης σε πλημμυροπαθείς αγρότες που έγινε τον Νοέμβριο έμεινε στις ελληνικές καλένδες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά εξώθησε τον ΔΕΔΔΗΕ να δώσει τα στοιχεία για τους 191. Οπως αποκαλύφθηκε, είχαν σειρά για να τους κοπεί το ρεύμα ακόμη 823 πλημμυροπαθείς αγρότες.

Το θέμα των αγροτών μπαίνει πολύ ψηλά στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βεβαίως ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε αυτό και σήμερα αλλά και στο επόμενο αναπτυξιακό συνέδριο, την επόμενη Κυριακή στη Λάρισα.

Ο κατώτατος μισθός

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τη μικρή αύξηση (5%) του κατώτατου μισθού που έφερε η κυβέρνηση, όμως τη χαρακτήρισε «φοβική, αναντίστοιχη των πραγματικών αναγκών» και «επικοινωνιακό πυροτέχνημα». Τη θέση του κόμματος για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ τουλάχιστον, προσδιορισμό του κατώτατου μισθού στην εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας και κατοχύρωση της διαπραγματευτικής δύναμης στον συνδικαλισμό εξέφρασε ο Στέφ. Κασσελάκης στο προεδρείο της ΓΣΕΕ. «Δεν μπορεί κάποιος να επιβιώσει σε αυτήν τη χώρα με λιγότερα από 900 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη μια απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έμπρακτα στηρίζει την εργατική τάξη είναι το γεγονός ότι έφερε στη Βουλή το σημαντικότατο ζήτημα των εργατικών δυστυχημάτων αλλά και τις καταγγελίες συνδικαλιστών για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις συνθήκες εργασίας όσων υπηρετούν.

Δείτε επίσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτει τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την ανεργία

Ψηλά στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνει το θέμα των αγροτών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα αναπτυξιακά συνέδρια, σήμερα στην Κοζάνη και την επόμενη Κυριακή στη Λάρισα στις ένοπλες δυνάμεις, κάτι που φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και από όσα είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στη Βουλή.

Ακρίβεια και στέγαση

Στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία συζητήθηκαν οι προτάσεις για την οικονομία και τη στεγαστική πολιτική. Οπως έχει αποκαλύψει το Documento, ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσα θα ανακοινώσει τις προτάσεις του για την ακρίβεια, τις οποίες θα καταθέσει και στη Βουλή. Θα περιλαμβάνουν μείωση ή ακόμη και μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και πλαφόν σε χονδρική και λιανική, ενώ το κόστος ρεύματος και καυσίμων θα είναι κεντρικό σημείο στην καμπάνια που ετοιμάζεται.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον τομέα της στεγαστικής πολιτικής. Υπάρχουν προτάσεις που θα δίνουν –υπό προϋποθέσεις– φοροαπαλλαγές στους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές που θα αξιοποιούν την εκκλησιαστική και τη δημόσια περιουσία, που θα διευκολύνουν τα νέα ζευγάρια και τους δημόσιους υπαλλήλους της επαρχίας και που θα δίνουν κίνητρα για ανακαινίσεις για πιο «πράσινα» και πιο προσβάσιμα σπίτια σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Υπέρ των φοιτητών

«Η παιδεία μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με βία. Οι φοιτητές δεν είναι ληστές» τόνισε ο Στέφ. Κασσελάκης την περασμένη Πέμπτη. Αφορμή της δήλωσης στάθηκε αφενός η βίαιη έφοδος από ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ για να σπάσουν την κατάληψη, αφετέρου η προκλητική δήλωση Μητσοτάκη, ο οποίος παρομοίασε τους φοιτητές με ληστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, με κορυφαία στελέχη του να αναδεικνύουν το θέμα και να κάνουν λόγο για αντισυνταγματικό νομοσχέδιο. Εμφαση θα δοθεί και στα αναπτυξιακά συνέδρια, αρχής γενομένης από σήμερα, αφού στην επαρχία ανησυχούν για την ενδεχόμενη μείωση των φοιτητών που στηρίζουν σημαντικά τις τοπικές οικονομίες.\

Προτεραιότητα η υγεία

«Η ρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία ουσιαστικά διαλύει το ΕΣΥ. Οι υποδομές, που χρηματοδοτήθηκαν από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, εκχωρούνται στους ιδιώτες. Εμπορευματοποιείται το ΕΣΥ, δημιουργούνται δύο ταχύτητες ασθενών» τόνισε ο Στέφ. Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία.

«Γιατί δεν με ρωτάτε για τον Αδωνη Γεωργιάδη που απέλυσε 6.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία; Γιατί δεν με ρωτάτε για την κυρία στον Αγιο Σάββα που απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος; Γιατί δεν με ρωτάτε για τη βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο που είναι κλειστή εδώ και έξι μήνες;» είπε ο Παύλος Πολάκης στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το φημολογούμενο επεισόδιο με τον Ευάγγ. Αποστολάκη και τον Στέφ. Κασσελάκη με αφορμή τα εξοπλιστικά, το οποίο φαίνεται ότι πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από ό,τι συνέβη στην πραγματικότητα.

Πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε για το θέμα ότι πρώτα θα περιμένουν να δουν ολοκληρωμένη τη συμφωνία για τους εξοπλισμούς και μετά θα πάρουν θέση.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Απέναντι στους αγρότες η κυβέρνηση διασπείρει ψέματα

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο με το κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter