ΣΥΡΙΖΑ για έξωση Ιωάννας Κολοβού: «Κανονικότητα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι βίαιες εξώσεις αδύναμων»

ΣΥΡΙΖΑ για έξωση Ιωάννας Κολοβού: «Κανονικότητα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι βίαιες εξώσεις αδύναμων»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον πτωχευτικό κώδικα, ο οποίος όπως βλέπουμε καθημερινά, έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν τις περιουσίες τους χιλιάδες άνθρωποι. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και όχι να υπερασπιστεί τους servicers…

Oι εικόνες ντροπής όπου τα ΜΑΤ πέταξαν βιαίως από το σπίτι της τη συνταξιούχο δημοσιογράφο, Ιωάννα Κολοβού, οδήγησαν στην παρέμβαση της Δώρας Αυγέρη.

Όπως σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «ο πτωχευτικός νόμος της Νέας Δημοκρατίας άφησε απροστάτευτες την πρώτη κατοικία και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Τον περασμένο Δεκέμβριο, κάνοντας σέρβις στους servicers, δεν αξιοποίησε καν τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα κόκκινα δάνεια, την προστασία των δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας. Τα σημερινά γεγονότα, όπως και αυτά πριν από ένα μήνα, με την έξωση οικογένειας αναπήρων παρουσία των ΜΑΤ, θα είναι σκηνές αλλεπάλληλες από ένα δυστοπικό μέλλον, αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή».

Νοτοπούλου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η εξυπηρέτηση «κορακιών»

«Οι εικόνες έξωσης με αστυνομική συνδρομή, με σπάσιμο πόρτας και με πριόνια αποτελούν πλέον κανονικότητα στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη» σημειώνει η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Σήμερα θύμα μιας τέτοιας έξωσης είναι ξανά η συνταξιούχος δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού. Η αποκλειστική εξυπηρέτηση των συμφερόντων των funds, των servicers και των «κορακιών» των πλειστηριασμών αποτελεί τη μοναδική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Η αντιμετώπιση του στεγαστικού απαιτεί θεσμικές τομές όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας, η αλλαγή του πτωχευτικού και τη δημιουργία οργανισμού για την χάραξη και άσκηση πολιτικής για την κοινωνική στέγη.

Απαιτεί πολιτική βούληση την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διαθέτει. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην κ. Κολοβού και δεσμευόμαστε για την άμεση παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης».

Πάνω από 96 χιλιάδες πλειστηριασμοί σε λίγους μήνες

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή τα αποτελέσματα του πτωχευτικού κώδικα και τους πλειστηριασμούς που γίνονται καθημερινά, εξαπέλυσε πριν από δύο μέρες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την περίοδο 2022-2023, από τότε δηλαδή που ισχύει το νέο νομικό πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ, έχουν γίνει πάνω από 96 χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων κάθε κατηγορίας.

Όπως τόνισε με ανάρτησή του στα social media o Σωκράτης Φάμελλος, «τα αποτελέσματα του πτωχευτικού Σταϊκούρα-Μητσοτάκη τα βλέπουν όλοι, εκτός από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γράφει χαρακτηριστικά:

«Τα αποτελέσματα του πτωχευτικού Σταϊκούρα-Μητσοτάκη τα βλέπουν όλοι, εκτός από τον ίδιο τον @kmitsotakis όταν “τυχαία” συναντά πολίτες στην Αγ. Παρασκευή:

– Σχεδόν 100.000 πλειστηριασμοί τη διετία 2022-23.

– Αύξηση πλειστηριασμών το 2023 κατά 17% σε σχέση με το 2022

– Πάνω από 230.000 οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί που “έρχονται”

– Μόνο 3% των μη εξυπηρετούμενων οφειλών στον εξωδικαστικό συμβιβασμό!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συνολική πρόταση για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, ήδη από το 2023».

Η πρόταση

Υπενθυμίζεται ότι την Άνοιξη του 2023, ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρουσιάσει τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πρώτη κατοικία και ιδιωτικό χρέος.

Η πρόταση περιλαμβάνει:

– Τη συλλογική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

– Την προστασία από ρευστοποίηση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης

– Τη συμμετοχή του Δημοσίου, με την επιδότηση μέρους της ρυθμισμένης οφειλής μέσω του Ταμείου Αναδιαρθρώσεων

– Την εποπτεία και το συντονισμό της όλης διαδικασίας από την Δημόσια Εποπτική Αρχή

Σύμφωνα με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η πρόταση αφορά κάθε φυσικό πρόσωπο με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα που έχει περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Διαβάστε επίσης: Ζωγράφου: Συνέλαβαν την Ιωάννα Κολοβού μετά από έξωση με συμμετοχή των ΜΑΤ – Έσπασαν την πόρτα (Photos – Videos)

Ζωγράφου: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε πολίτες που διαμαρτύρονταν ενάντια στην έξωση της Ιωάννας Κολοβού (Photos – Videos)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter