ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο 46χρονου: Η εργοδοτική ανομία στοιχίζει ζωές – Αλγεινή εντύπωση για το ιατρικό ανακοινωθέν

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο 46χρονου: Η εργοδοτική ανομία στοιχίζει ζωές – Αλγεινή εντύπωση για το ιατρικό ανακοινωθέν

Ανακοίνωση για τον θάνατο 46χρονου στη Χαλκίδα από ανακοπή καρδιάς η οποία οφείλεται πιθανότητα σε θερμοπληξία, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε την επιθεώρηση εργασίας και σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης αρκείται σε συστάσεις και σε παραινέσεις προς τους εργοδότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύει την επισήμανση στο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Χαλκίδας για το ότι ο άτυχος άνδρας «δεν ήταν διανομέας: «Μας κάνει αλγεινή εντύπωση ότι στο ιατρικό ανακοινωθέν κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθεί ότι ο 46χρονος “δεν ήταν διανομέας”, ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι εργαζόταν ανασφάλιστος με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

46χρονος στην Χαλκίδα, που έκανε διανομές ανασφάλιστος μέσα στον καύσωνα, έχασε την ζωή του έχοντας εμφανίσει νωρίτερα συμπτώματα θερμοπληξίας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε την επιθεώρηση εργασίας και σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης αρκείται σε συστάσεις και σε παραινέσεις προς τους εργοδότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολες.

Χωρίς εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια τους.

ΥΓ. Μας κάνει αλγεινή εντύπωση ότι στο ιατρικό ανακοινωθέν κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθεί ότι ο 46χρονος “δεν ήταν διανομέας”, ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι εργαζόταν ανασφάλιστος με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.​

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter