ΣΥΡΙΖΑ: Μελετώνται τα βιογραφικά για το ευρωψηφοδέλτιο – Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις, ανά περιφέρεια οι εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Μελετώνται τα βιογραφικά για το ευρωψηφοδέλτιο – Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις, ανά περιφέρεια οι εκλογές

Όπως είναι ήδη γνωστό το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκροτηθεί μετά από εσωκομματική διαδικασία, στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη και μάλλον και οι φίλοι του κόμματος.

«Για πρώτη φορά σε ελληνικό κόμμα, μπορείς να πάρεις το αύριο στα χέρια σου. Χωρίς κονέ, αδιαμεσολάβητα, μπαίνεις στην πρώτη γραμμή. Είναι μία τομή για την ελληνική Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τις ευρωεκλογές από στοίχημα των κομμάτων σε στοίχημα της κοινωνίας» είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν αίτηση στον iSYRIZA, επισυνάπτοντας και το βιογραφικό τους.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Ήδη έχουν κατατεθεί μερικές εκατοντάδες βιογραφικά, τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς. Από όσα ξέρουμε, κάθε βιογραφικό ελέγχεται για την αξιοπιστία του, ενώ ελέγχονται ακόμα και τα ποινικά μητρώα όσων έχουν καταθέσει αίτηση.

Μετά το ξεκαθάρισμα, θα γίνουν οι εσωκομματικές – προκριματικές εκλογές στα μέσα Απριλίου, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν στη διάθεσή τους περίπου δύο μήνες για να οργώσουν την Ελλάδα.

Οι εκλογές θα γίνουν ανά Περιφέρεια με ποσόστωση ανάλογα με τον πληθυσμό. Για παράδειγμα, περισσότερους υποψηφίους ευρωβουλευτές θα έχει η Αττική από το Νότιο Αιγαίο ή τη Θεσσαλία. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα ψηφίζουν για την Περιφέρειά τους. Δηλαδή ένα μέλος από την Κρήτη θα εκλέξει τους Κρητικούς υποψήφιους, κοκ.

Επίσης, θα υπάρχει και ισότητα στην αντιπροσώπευση ανδρών και γυναικών (21 γυναίκες και 21 άνδρες).

Η διαδικασία αναμένεται να γίνει υβριδικά, δηλαδή και με κάλπη αλλά και διαδικτυακά.

Υπενθυμίζεται ότι σίγουρα θα είναι υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές, Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ίσως κρατήσει μερικές θέσεις για να συμπεριλάβει προσωπικότητες που θεωρεί ότι πρέπει να είναι υποψήφιοι, χωρίς να περάσουν τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών. Αυτό το σενάριο βέβαια δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την Κουμουνδούρου…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter