Τα ελληνικά ΜΜΕ οφείλουν μια συγνώμη στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα ελληνικά ΜΜΕ οφείλουν μια συγνώμη στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι δημοσιογράφοι που το 2018 περνούσαν γενιές δεκατέσσερις την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών ρωτούν σήμερα, on camera, την Ντόρα Μπακογιάννη αν δικαιώθηκε η πολιτική του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο λεγόμενο «Μακεδονικό»!

Κι αμέσως μετά βγάζουν ζωντανό από τα λιμάνια της χώρας για το άνοιγμα του τουρισμού με το «ανέμελο» καλοκαιράκι που έρχεται και τον κορονοϊό που φεύγει (ο οποίος φυσικά και δεν φεύγει αλλά αυτό λίγο απασχολεί τα ελληνικά ΜΜΕ).

Κι όλοι μαζί μαλώνουν το BBC που τόλμησε να πει ότι ο ιός είναι εδώ και το ευρωβαρόμετρο που δεν κάνει καλές ερωτήσεις όπως η MRB και η GPO του Θεοδωρικάκου που από δημοσκόπος έγινε σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Οι πολιτικοί που έστησαν προανακριτική για να ερευνήσει το ενδεχόμενο το θέμα Novartis να ήταν μέρος ενός σατανικού σχεδίου – σκευωρίας για να τους σπιλώσει βλέπουν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών να λέει ότι τα κόμματά τους (η ΝΔ και το τότε ΠΑΣΟΚ σήμερα ΚΙΝΑΛ) τα έπαιρναν κανονικά από τη Siemens όπου ο επικεφαλής της έφυγε σαν κύριος από τη χώρα επί ΝΔ.

Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο ολόκληρο με παραδείγματα που βγάζουν μάτι αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Πίστευα και πιστεύω ότι η ελληνική δημοσιογραφία οφείλει μία τεράστια συγνώμη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που στάθηκε απέναντί της. Προσέξτε, όχι εκείνοι οι δημοσιογραφίσκοι που έκαναν σκοπό της ζωής τους να υπηρετούν τη διαπλοκή παντί τρόπο για ίδιον όφελος. Θεσμικά η Δημοσιογραφία στη χώρα. Για τα «Γερούν γερά», για τα «Βάστα Σόιμπλε», για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, για τον Καρανίκα, για τη Novartis, για τη Βενεζουέλα, «ων ουκ έστιν» αριθμός μην τρώω τον χρόνο σας…

Προσέξετε, στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σήμερα δεν ασκείται κριτική και αυστηρός έλεγχος και λογοδοσία, όπως πρέπει να πράττει η δημοσιογραφία απέναντι σε κάθε εξουσία, αλλά κακοποιητικές συμπεριφορές, ένα διαρκές μπούλινγκ από Μέσα που χρωστάν στις τράπεζες (δηλαδή στον Ελληνικό λαό ένα σκασμό λεφτά) και από δημοσιογράφους που ταύτισαν τις καριέρες τους με μια συγκεκριμένη οικονομική και πολιτική ελίτ με το αζημίωτο φυσικά.

Κι όλη αυτή η διαπλοκή που βγάζει μάτια, όπως γίνεται πάντοτε, όταν ασκείται για δεκαετίες αποκτά συστημικά χαρακτηριστικά, θεσμοποιείται βγάζει παρακλάδια στο βαθύ κράτος, στις ανεξάρτητες αρχές και δεν θέλει πολύ το εξόφθαλμο ψέμα να καταστεί αλήθεια. Δεκάδες τα παραδείγματα λαών που ταλαιπωρούνται από εθνικούς μύθους.

Ο δικός μας είναι το «leave your myth in Greece» μόνο που πίσω από το ανέμελο καλοκαιράκι έχει τρία μνημόνια και εκατοντάδες προαπαιτούμενα και φτώχεια πολύ φτώχεια. Και φυσικά δεν την προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα 4,5 χρόνια στην εξουσία. Απλά δεν μπόρεσε να την ανατρέψει. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται τα ΜΜΕ στον ΣΥΡΙΖΑ. Βρωμάει διαπλοκή. Και σε τελική ανάλυση, αφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, πείτε μου έναν δημοσιογράφο που ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (όχι που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ) και έχει εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση; Έναν μόνο έναν. Εδώ μια πλακίτσα κάνουν με την κυβέρνηση οι Ράδιο Αρβύλα και τους δείχνουμε σαν να ήταν εξωγήινοι στον λεπτοδείκτη του Μπιγκ Μπεν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter