Τα μυστικά του βάλτου: Στην Πάτρα η σορός του 31χρόνου – Τι ψάχνει ο ιατροδικαστής – Τα πισώπλατα τραύματα

Τα μυστικά του βάλτου: Στην Πάτρα η σορός του 31χρόνου – Τι ψάχνει ο ιατροδικαστής – Τα πισώπλατα τραύματα

Το πρωί της Τρίτης θα διενεργηθεί στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του 31χρονου άνδρα, που βρέθηκε με τραύματα από όπλο σε θέση πρηνηδόν, σε βαλτώδη περιοχή με καλαμιές, ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Η σορός φέρεται να ανήκει στον Μπάμπη που αγνοείται από την 4η Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από το μπουφάν και τα ρούχα που φορούσε, αλλά και από κάποια χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Η επίσημη ταυτοποίηση της σορού αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.

Ο χώρος όπου εντοπίστηκε η σορός παραμένει αποκλεισμένος από την Αστυνομία, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ευρήματα που θα βοηθήσουν στις έρευνες, όπως για παράδειγμα, γενετικό υλικό.

Παράλληλα συνεχίζεται η αναζήτηση της καραμπίνας, ενώ θα εξεταστεί εκ νέου το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία.

Πώς βρέθηκε η σορός

Η σορός του Μπάμπη βρέθηκε σε προχωρημένη κατάσταση σήψης σε βαλτώδη περιοχή στον κάμπο Ευηνοχωρίου με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς στην πλάτη και στα πόδια.

Ο νεαρός άνδρας είχε πυροβοληθεί από κυνηγετικό όπλο, τα σκάγια του οποίου τον βρήκαν στην πλάτη, στα χέρια και στα πόδια.

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Κυριακή όταν ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έκανε κινήσεις που υποδείκνυαν το συγκεκριμένο σημείο.

Δείτε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στο Μεσολόγγι: Προφυλακιστέος ο κρεοπώλης – Πώς αναγνωρίστηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη

«Το παιδί ήταν σκεπασμένο με ένα βαρύ αντικείμενο»

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι είναι εμφανές από την αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα ότι ο δράστης ή οι δράστες επιχείρησαν να κρύψουν τον 31χρονο Μπάμπη. Βρήκαν πέτρες και άλλα βαριά αντικείμενα και τα τοποθέτησαν πάνω από το πτώμα, προσπαθώντας να το κρύψουν κάτω από το νερό.

Συγκεκριμένα, ένας από τους διασώστες που μίλησε στο Mega ανέφερε:  «Ψάχνουμε 11 μέρες τώρα για το παιδί. Είχαμε ξαναψάξει εκεί. Είναι ένα αυλάκι λίγο πιο βαθύ. Ίσως κάποιος τον είχε ρίξει εκεί. Βρέθηκε μέσα στο νερό. Από χθες το σκυλί είχε μία μυρωδιά αλλά από τον αέρα έχανε την επαφή και σήμερα το βρήκε. Το παιδί ήταν σκεπασμένο με ένα βαρύ αντικείμενο».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την σορό του άνδρα την εντόπισε ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που μύρισε τα ρούχα του, η οποία ήταν μπρούμυτα ανάμεσα σε καλαμιές και στο νερό, σε προχωρημένη σήψη και σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπάμπης δεν ήταν δεμένος. Ο δράστης επιχείρησε να τον βυθίσει στο νερό με βαριά αντικείμενα. Το μισό πτώμα ήταν εκτός νερού και το άλλο μισό εντός. Στο σημείο υπάρχουν πολλά ζώα, ενώ επικρατεί φοβερή υγρασία. Η αναγνώριση έγινε εξ αρχής από τα ρούχα.

Οι αστυνομικοί αναζητούν το όπλο που εκτιμάται ότι είχε πάνω του ο δράστης.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, με τις αρμόδιες Αρχές να επιβεβαιώνουν ότι η σορός ανήκει στον 31χρονο αγνοούμενο.

Ωστόσο, αναμένονται οι διαδικασίες ταυτοποίησης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μετά την μεταφορά της σορού στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, όπου θα πραγματοποιηθεί και νεκροψία-νεκροτομή για τον προσδιορισμό των αιτιών του θανάτου.

Διαβάστε επίσης: Τραγικό τέλος στο θρίλερ στο Μεσολόγγι – Πώς αναγνωρίστηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη

Εκτιμάται ότι ίσως το σημείο εντοπισμού της σορού να είναι και το σημείο δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, ή κάπου εκεί κοντά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:


Προφυλακιστέος ο κρεοπώλης για την δολοφονία του Μπάμπη

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Ο 50χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα (22/1) στον ανακριτή για να απολογηθεί για την δολοφονία του 31χρονο Μπάμπη από το Μεσολόγγι η σορός του οποίου βρέθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας σε βαλτώδη περιοχή στον κάμπο Ευηνοχωρίου.

Ο 50χρονος κρεοπώλης, που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 31χρονο με πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δεν ομολογεί το έγκλημά του. Ταυτόχρονα συνεχίζει να μην δίνει εξηγήσει για τις αντιφάσεις που διαπιστώθηκαν από τις έρευνες και τα κενά μνήμης που ο ίδιος επικαλέστηκε, ωστόσο, ακολούθησε την ίδια γραμμή, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι: Δρακόντεια μέτρα στα δικαστήρια – Αστυνομικοί και κιγκλιδώματα για την απολογία του κρεοπώλη

Μεσολόγγι: Απολογείται ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του Μπάμπη – Στο «κάδρο» των ερευνών και ο 36χρονος φίλος του

Μεσολόγγι: Βίντεο «καίει» τον κρεοπώλη στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου

Μεσολόγγι: Ο έντονος καυγάς για τα λεφτά πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη – Του είχε στήσει «παγίδα» θανάτου ο κρεοπώλης;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter