Τέλος τα δωρεάν self test από σήμερα στη Θεσσαλονίκη – «Η κυβέρνηση δεν τήρησε τίποτα» (Video)

Τέλος τα δωρεάν self test από σήμερα στη Θεσσαλονίκη – «Η κυβέρνηση δεν τήρησε τίποτα» (Video)

«Παγώνει» από σήμερα, Τετάρτη, η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης με αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από έκτακτη σύσκεψη του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα ΣΥΦΑ, Σπύρο Νικολαΐδη, οι φαρμακοποιοί συγκέντρωσαν όλα τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τα έστειλαν πίσω στις φαρμακαποθήκες. «Σήμερα εκτάκτως ο ΦΣΘ αποφάσισε μετά από έκτακτη σύσκεψη χθες το βράδυ να σταματήσουν όλα τα φαρμακεία του φαρμακευτικού συλλόγου την δωρεάν διάθεση self test», είπε ο κ. Νικολαΐδης στο Mega.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως σε αυτήν την απόφαση οδήγησε και η διαρροή ότι τα τεστ θα διανέμονται πλέον από διαφορετικά κανάλια διανομής και όχι τα φαρμακεία. «Αυτό συνέβη διότι φαίνεται ότι υπήρχε ένα σχέδιο πίσω από την αρχική μη σωστά διοργανωμένη διάθεση των self tests. Φάνηκε ότι υπάρχει ένα σχέδιο να φύγουν από τα φαρμακεία», είπε.

«Τα self-tests είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν, δεν είναι απλό εμπορικό, έχει συγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης και διάθεσης» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως το «τοπίο στον διαμοιρασμό των τεστ είναι θολό».

«Η κυβέρνηση δεν τήρησε τίποτα»

Μιλώντας επίσης στο Mega, ο Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σημείωσε ότι η συμφωνία που είχε υπογραφεί με την κυβέρνηση για τη δωρεάν διανομή των self-tests έχει λήξει από το τέλος Μαΐου αλλά δόθηκε μια σιωπηρή παράταση.

«Είχαμε υπογράψει μια συμφωνία σαν κλάδος με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την όλη διαδικασία. Είχαμε συμφωνήσει τέσσερα πράγματα. Από τη δική μας τη μεριά να κάνουμε τη διανομή των δωρεάν self test, από κοινού να γίνει η διαδικασία έτσι, ώστε να μην εγερθούν προβλήματα υγείας και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων, από την κυβέρνηση να οριστεί η αμοιβή για εμάς και να ανοίξουν θεσμικά θέματα που χρονίζουν στον κλάδο μας».

Όπως σημειώνει ο κ. Δαγρές, «το δικό μας το σκέλος το τηρήσαμε και με το παραπάνω» και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση όμως τίποτα από αυτά δεν έχει τηρήσει (σ.σ. όσα υπογράψαμε)».

«Είναι θέμα εμπιστοσύνης, εμείς την τιμήσαμε την υπογραφή μας. Πώς θα καθίσουμε να συζητήσουμε με ανθρώπους που δεν έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορεί να γίνει η δουλειά;» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν διανομή self test μέσω των φαρμακείων σε όλη τη χώρα θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε και ο Άκης Σκέρτσος με ανάρτηση στο Facebook.

Όμως, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης πήρε διαφορετική απόφαση ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φαρμακοποιοί ξεκαθαρίζουν πως η απόφασή τους δεν έχει οικονομικά κίνητρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter