Τένις: Τελικός για τη Σάκκαρη στην Όστραβα

Τένις: Τελικός για τη Σάκκαρη στην Όστραβα

Η Μαρία Σάκκαρη έσπασε την «κατάρα» των χαμένων ημιτελικών και θα διεκδικήσει αύριο τον τίτλο στο Όπεν της Όστραβα, στη  Τσεχία. Η περυσινή νικήτρια, Ίγκα Σβιάτεκ, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη φορμαρισμένη Ελληνίδα: 6-4, 7-5, σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Το «μπρέικ» της Σάκκαρη στο 5-5 του δεύτερου σετ ήταν αυτό που της έδωσε παράσταση νίκης, απέναντι στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 20χρονη Σβιάτεκ είχε την ένθερμη συμπαράσταση της κερκίδας, όπου βρέθηκαν πολλοί Πολωνοί.

Ο κυριακάτικος τελικός θα είναι ο πρώτος για τη Σάκκαρη από τον Μάιο του 2019. Μέσα στη φετινή σεζόν, η 26χρονη Ελληνίδα ηττήθηκε σε 5 ημιτελικούς, ανάμεσά τους και αυτοί του παρισινού «Ρολάν Γκαρός» και του πρόσφατου Αμερικανού Όπεν.

Η Σάκκαρη μετράει πλέον 7 νίκες απέναντι σε αθλήτριες της πρώτης δεκάδας μέσα στο 2021. “Το παιχνίδι μου σήμερα ήταν συνολικά πολύ καλό, δεν ένιωσα ότι υστερούσα σε κάποιον τομέα”, είπε από το μικρόφωνο των διοργανωτών. Η αντίπαλος της Σάκκαρη θα βγει από τον αποψινό δεύτερο ημιτελικό, ανάμεσα στην Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα και την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ.

Εάν η Κβίτοβα ηττηθεί, ο συνδυασμός των δύο σημερινών αποτελεσμάτων της Όστραβα θα φέρει την Σάκκαρη στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter