Θεοδωρικάκος: Ενεργοποιεί επιχειρήσεις σκούπα και ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας

Θεοδωρικάκος: Ενεργοποιεί επιχειρήσεις σκούπα και ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας

Μετά το άνοιγμα του διαλόγου σχετικά με την αύξηση της εγκληματικότητας, που φάνηκε να οριοθετεί δύο αντίπαλα δέη εκπροσωπούμενα από τους Τάκη Θεοδωρικάκο και Κώστα Μπακογιάννη, η κυβερνητική πολιτική εξελίχθηκε με τον αναμενόμενο τρόπο επιβεβαιώνοντας τους φόβους περί αστυνομοκρατίας και τρομολαγνίας αλλά και το κυβερνητικό αφήγημα που ξεδιπλώνεται γύρω από το γαλάζιο δόγμα νόμος και τάξη.

Μετά την έξαρση της αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ και τις υπεράριθμες προσλήψεις αστυνομικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος προχώρησε σε ενεργοποίηση επιχειρήσεων σκούπα, μια κυβερνητική τακτική που με περίσσιο ζήλο χρησιμοποιούσε τακτικά ο προκάτοχός του Μιχάλης Χρισοχοΐδης.

Το πρωί της Δευτέρας 16 Μαΐου 129 πρόσφυγες και μετανάστες συλλέχθηκαν βιαίως από τα πέριξ της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια στα πλαίσια της εντολής που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οδηγήθηκαν με εξίσου βίαιο τρόπο στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Αμυγδαλέζας. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 442 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 147 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες (Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/ ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ‘Αμεση Δράση, Τροχαία, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας).

Με αφορμή την συγκεκριμένη επιχείρηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αδυνατώντας να διαχωρίσει το φαινόμενο της «εγκληματογένεσης» από εκείνο της «εγκληματοποίησης», δήλωσε:

«Εντείνουμε τις ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή όλων των Μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και ασφαλώς, των ναρκωτικών. Αυτός είναι ο δρόμος για να ενισχύεται σταθερά το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών», περιγράφοντας τον μετανάστη και τον πρόσφυγα ως εθνική απειλή σε μια προσπάθεια να αποσιωπήσει πως πραγματική εθνική απειλή είναι η κυβερνητική διακυβέρνηση, ενώ δήλωσε πως οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ουσιαστικά με την ενεργοποίηση των επιχειρήσεων σκούπα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να ορίσει την εγκληματικότητα ως αποκλειστικό προνόμιο της κοινωνικής ομάδας των μεταναστών που σημαίνουν την κατεξοχήν απειλή απέναντι στην εθνική ασφάλειας, την στιγμή που το κρατικοεταιρικό έγκλημα και η κρατική διαφθορά ως μορφή εγκληματικότητας των ισχυρών δίνουν και παίρνουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter