Θεσσαλία όπως… Αθήνα: Σύγκρουση Μαξίμου – Κουρέτα για το νέο αντι-αυτοδιοικητικό «σαμποτάζ» της ΝΔ

Θεσσαλία όπως… Αθήνα: Σύγκρουση Μαξίμου – Κουρέτα για το νέο αντι-αυτοδιοικητικό «σαμποτάζ» της ΝΔ

Τέλος δεν έχει η κυβερνητική επίθεση, μάλιστα με όρους “τιμωρητικούς”, προς στελέχη της αυτοδιοίκησης που δεν είναι «γαλάζια» και, ουσιαστικά προς τον κόσμο που δεν ψήφισε τους εκλεκτούς της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση! Μετά τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και τον αποκλεισμό του από το ΔΣ της μετεξέλιξης της «Ανάπλασης Αθήνας», το Μαξίμου ξαναχτυπά! Στη διοίκηση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας , που θα λάβει κρίσιμες αποφάσεις για την υδρολογική κατάσταση της περιοχής, δεν μετέχει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, όπως ο ίδιος καταγγέλλει.

Εκλεγμένος με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεων της πολιτικής Οικολογίας, εκτόπισε τον εκλεκτό της ΝΔ στη Θεσσαλία Κώστα Αγοραστό, και εδώ και μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να τον μετατρέψει σε σάκο του μποξ, σε μια περίοδο που ο Κάμπος έχει ξεσηκωθεί.

Τώρα, όμως, ο Δημήτρης Κουρέτας βγαίνει μπροστά και καταγγέλλει τον τρόπο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη χειρίζεται τα προβλήματα της Θεσσαλίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 ο Δημήτρης Κουρέτας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ένα δηκτικό κείμενο κατά των κυβερνητικών πρακτικών.

Δείτε επίσης: Κουρέτας κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: Η Θεσσαλία δεν είναι πείραμα, αλλά η ζωή μας

Αναφέρει απευθυνόμενος στους «γαλάζιους» επιτελείς ότι «η Θεσσαλία δεν είναι πείραμα σε συνέδρια για να κάνετε papers. Η Θεσσαλία δεν είναι living lab. Η Θεσσαλία είναι η ζωή μας . Είναι τα χωράφια μας που δεν γνωρίζουμε ακριβώς με τι χρήματα και τι πόρους θα τα ξανακαλλιεργησουμε . Δεν ξέρουμε από πού θα πάρουμε πάλι τα πρόβατα μας και τα γίδια να ξαναφτιάξουμε τα κοπάδια μας. Ούτε που θα γίνουν τα μαντριά μας. Δεν ξέρουμε αν τα οπωροφόρα δένδρα θα ξανακαρπισουν». Και βομβαρδίζει με ερωτήσεις: «Οι φυστικες σε 8 η 9 χρόνια ; πότε θα έρθουν τα χρήματα να φτιάξουμε τα μόνιμα αναχώματα να προστατευθούν οι επιχειρήσεις γύρω από τη Λάρισα ; πότε θα μας αφήσετε να φτιάξουμε τον Πηνειό βαθύ και πλατυ όπως λένε τα σχέδια ; πότε θα δώσετε χρήματα να ολοκληρωθεί σωστά η σύνδεση του φράγματος Γυρτώνης με την Κάρλα ; η σήραγγα προς το Αιγαίο μοιάζει ακριβή ; το βαμβάκι θα είναι βιώσιμο ; το μέτρο που επιδοτεί την σταγδην αρδευση γιατί δεν το κάνετε πράξη τώρα ; μας ενδιαφέρει να μην φύγει το στρατόπεδο του Στεφανοβικείου στα Γιαννιτσά ; να χτίσουμε την αντιπλημμυρικη θωράκιση που λένε τα σχέδια ; γιατί βγάλατε από τα έργα του 2024 το φράγμα της σκοπιάς ; ». Για να καταλήξει: «Δεν σας ρωτάει ένα βοσκός. Σας ρωτάει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας που δεν υπάρχει στην διοίκηση του οργανισμού υδάτων που φτιάξατε. Απαντήσεις στους πολίτες μου. Αξιόπιστες παρακαλώ»…
Πόσο εύκολα, τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ, μέρες κινητοποιήσεων των αγροτοκτηνοτρόφων, περνάνε από τον παλαιοκομματισμό στον μικροκομματισμό! Σε αυτούς πρωτοστάτης, με όχημα την αντιλαϊκή πολιτική που έχει την αιγίδα της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών των λειμώνων και του κάμπου, είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αυγενάκης. Βρίσκοντας τα «σκούρα» πετά επικοινωνιακά με ευκολία αίλουρου σε άλλους το «μπαλάκι» των καθυστερήσεων π.χ. για τη χορήγηση της Κρατικής Αρωγής . Η αποσάρθρωση του κρατικού μηχανισμού σε όλο το μεγαλείο της . Ο υπουργός που πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, διατυμπάνιζε ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων » των αποζημιώσεων -ή αλλιώς προπαγάνδιζε για ψήφο υπέρ του πρώην Θεσσαλιάρχη Κώστα Αγοραστό- τώρα ρίχνει ευθύνες στο νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος με τη σειρά του όμως δηλώνει ότι έχει πολύ καλή η συνεργασία του με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και πάει λέγοντας. Χωρίς ανάσα ο πνιγμένος Κάμπος . Οι πλημμυροπαθείς αγρότες έχουν κινήσει με τα τρακτέρ τους για αγώνες επιβίωσης απέναντι στην πολιτική της ακρίβειας και του ξεριζώματος από τη γη τους, με στόχο να μην φύγουν από τα χωράφια τους. Μαζί τους όλοι. Για σκέψου να μην έχουν καταγραφεί ακόμα, κοντά πέντε μήνες μετά τις πλημμύρες, τα σπίτια που έπεσαν και δεν έχουν στη συντριπτική πλειονότητά τους (95%) λάβει ακόμα επιδότηση ενοικίου !

Η σύγκρουση Μαξίμου-Κουρέτα δεν είναι συγκυριακή, όπως φαίνεται. Μάλιστα, ήδη, το ΠΑΣΟΚ έχει βγει μπροστά και στηρίζει τον Δημήτρη Κουρέτα στην επίθεση που δέχεται.

Ηδη σφοδρή είναι η αντίδραση της Γραμματέως της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελίας Λιακούλη, η οποία με αφορμή την εξαίρεση του Δημήτρη Κουρέτα από τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων, κάνει λόγο για «νέο αντι-αυτοδιοικητικό «σαμποτάζ» που, ευθέως, καταπνιγεί τον πλουραλισμό, την αυτοδιάθεση των τοπικών κοινωνιών και την τοπική δημοκρατία, σε αυτόν τον αντι-θεσμικό, αντι-αυτοδιοικητικό κατήφορο της κυβέρνησης, που μετρά τεσσερισήμισι χρόνια τώρα».

Όπως επισημαίνει η Ευαγγελία Λιακούλη η κυβέρνηση της ΝΔ είναι «μια κυβέρνηση που βλέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν ένα “φέουδο” που δικαιωματικά της ανήκει, “κόβοντας και ράβοντας” διατάξεις στη Βουλή ή “σκαρώνοντας” πρόχειρα οργανογράμματα κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς ή κρύβοντας τα πεπραγμένα “ημετέρων»”δημοτικών ή περιφερειακών αρχών».

Όπως εξηγεί, μετά την τροπολογία για τη διεύρυνση του έργου της «Ανάπλασης της Αθήνας» /Ανάπλαση ΑΕ με την οποία αποκλείστηκε με πρωτοφανή τρόπο ο πρώτος δήμος της χώρας και της νέας «ανεπιθύμητης» για την κυβέρνηση δημοτικής αρχής του Χάρη Δούκα από το ΔΣ της, «το το μακρύ, αντι-αυτοδιοικητικό “χέρι” της κυβέρνησης “ξαναχτύπησε”, αυτή τη φορά εξαιρώντας τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, από τη διοίκηση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων, έργο του οποίου θα είναι η αντιπλημμυρική προστασία και η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων, σε μια περιοχή που αποδεδειγμένα ταλανίζεται είτε εξαιτίας της έλλειψής τους, είτε εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων.

Η Ευαγγελία Λιακούλη καταγγέλει ότι και με αυτήν την απόφασή της, η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά αποφασίζει για ένα κρίσιμο ζήτημα της περιοχής, “τιμωρώντας” τους δημότες που κατά-ψήφισαν την κυβερνητική επιλογή, δια της εξαίρεσης από μια κρίσιμη για τον Τόπο λειτουργία, του αιρετού εκπροσώπου που οι ίδιοι επέλεξαν και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την πρόσφατη λαϊκή εντολή που δόθηκε στο πρόσωπο του κ. Δημήτρη Κουρέτα.

Κατηγορεί τους γαλάζιους επιτελείς ότι αφού είδαν ότι οι προεκλογικοί εκβιασμοί τους στις κατά τόπους κοινωνίες “δεν έπιασαν” και ότι οι εκλεκτοί τους καταβαραθρώθηκαν σε σειρά σημαντικών δήμων ή Περιφερειών, «εξακολουθούν να απονευρώνουν τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές από κρίσιμες αποφάσεις και λειτουργίες». Μάλιστα, επιτίθεται ευθέως κατά του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ : «Τι και αν έλεγε δημοσίως ο κ. Μητσοτάκης πως “η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την τοπική αυτοδιοίκηση και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας”» όταν συνάντησε τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στις 17 Οκτωβρίου;

Οι διαβεβαιώσεις του αξίζουν ακόμη λιγότερο και από το μελάνι που χρειάστηκε για να γραφτεί το νέο διοικητικό οργανόγραμμα του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων»…

Ο αγώνας των αγροτοκτηνοτρόφων έχει προκαλέσει αμηχανία στην κυβέρνηση. Κάτι ενώνει τους πλημμυροπαθείς , τους βιοπαλαιστές αγρότες, τα παιδιά τους, εργαζόμενους/ες της μισής δουλειάς, φοιτητές-τριες που έχουν ξεσηκωθεί υπέρ του δημόσιου σχολείου/ΑΕΙ … Ακούγεται δυνατά η κραυγή τους: «θέλουμε πίσω τις ζωές μας».

Διαβάστε επίσης: Η αστυνομία έστησε μπλόκα για να εμποδίσει τους αγρότες – Πέρασαν με τα τρακτέρ μέσα από χωράφια (Photos-Video)

Πλημμύρες Θεσσαλία: «4 μήνες χωρίς τηλέφωνο, περιμένουμε αποζημιώσεις» – Τι είπαν οι κάτοικοι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχεται ότι έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα 93 πλημμυροπαθείς αγρότες στη Θεσσαλία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter