Θεσσαλονίκη: Φυλλάδια με τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών μοίρασαν επιζώντες (Photos-Videos)

Θεσσαλονίκη: Φυλλάδια με τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών μοίρασαν επιζώντες (Photos-Videos)

Κρατώντας φυλλάδια που είναι γραμμένα όλα τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, περίμεναν στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης το επιβατικό τρένο από Αθήνα, – το οποίο ξεκίνησε υπό το καθεστώς καθησυχασμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη – ο Άγγελος, ο οποίος έσωσε 10 άτομα από την τραγωδία και ο κ. Κωνσταντινίδης, όπου έχασε την γυναίκα του.

Διαβάστε επίσης: Τρένα: Ξανά στις ράγες το Intercity με επιχείρηση καθησυχασμού από Γεραπετρίτη

Οι δύο επιζώντες, βρέθηκαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μιλήσουν στους επιβάτες του τρένου που έφτασε από την Αθήνα, για τα θύματα του δυστυχήματος και να μοιράσουν φυλλάδια με το ποιοι ήταν, καθώς σύμφωνα με τον Άγγελο, δεν πρόκειται απλά για αριθμούς.

«Ήρθαμε εδώ να μπορέσουμε κάποια φυλλάδια τα οποία μιλούν για τον κάθε άνθρωπο προσωπικά. Δεν ήταν απλά 57 άτομα. Ήταν ο Ιορδάνης, η Αναστασία, ο Δημήτρης… Όλοι είχαν όνομα. Αλλά είναι τα 57 δικά μας παιδιά. Αισθάνομαι άσχημα, δεν έχουν περάσει καν 40 μέρες. Τα τρένα ξεκίνησαν κανονικά, ενώ δεν είναι ασφαλή. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε. Δεν σέβονται τους νεκρούς» είπε ο Άγγελος σε δηλώσεις του.

Για συρμό θανάτου που συνεχίζει να κινείται πάνω στις γραμμές έκανε λόγο ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχασε την γυναίκα του στο μοιραίο τρένο της 28ης Φεβρουαρίου. «Τα συστήματα δεν είναι ολοκληρωμένα, ξεκίνησε πάλι ο συρμός του θανάτου που συνεχίζει να κινείται πάνω στις γραμμές. Θέλουμε να μπορέσουμε τα φυλλάδια σε αυτούς που ανέβηκαν από επιλογή σε αυτό το φέρετρο. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη».

Υπενθυμίζεται ότι υπό το καθεστώς καθησυχασμού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να εμφανίσει μία εικόνα της περίφημης «κανονικότητας», χωρίς να έχει καταφέρει να λύσει τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ να έχουν καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες μία σειρά προβλημάτων στη σηματοδότηση και τη συντήρηση του δικτύου.

Πηγή: thesstoday.gr 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter