Θεσσαλονίκη: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης

Θεσσαλονίκη: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης
Ορκωμοσία του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη και της νέας δημοτικής αρχής. Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI)

«Η πόλη χρειάζεται μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή, με μια νέα αντίληψη στον τρόπο διοίκησης, η οποία ορίζεται από το τρίπτυχο: δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά την αποψινή τελετή ορκωμοσίας του ίδιου και του νέου δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου.

Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο 62ος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης, όπως αναδείχθηκε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Στα ίδια έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στην επόμενη θητεία θα κάθονται άλλοι δύο δήμαρχοι, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ο Γιάννης Μπουτάρης που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα.

Στη σύντομη ομιλία που ακολούθησε μετά την τελετή ορκωμοσίας, ο κ.Αγγελούδης απευθυνόμενος προς τους Θεσσαλονικείς τους διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του είναι έτοιμοι να εργαστούν σκληρά και μεθοδικά και να κάνουν πράξη τα όσα δεσμεύτηκαν προεκλογικά.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος. Οι Θεσσαλονικείς θα ακούσουν από εμάς μόνο αλήθειες, ακόμη και αν αυτές είναι επώδυνες», υπογράμμισε ο νέος δήμαρχος.

Είπε πως απόλυτη προτεραιότητα για τον ίδιο και τη διοίκησή του, που αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024, αποτελούν τομείς όπως: η καθαριότητα, η προστασία του δημόσιου χώρου, η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς, η ανάδειξη των κορυφαίων τοποσήμων της πόλης, η δημιουργία ικανών χώρων πρασίνου, η αποκατάσταση της Νέας Παραλίας, η δημιουργία Πάρκου Μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, η αναβάθμιση της πλατείας Δημοκρατίας και της πλατείας Διοικητηρίου, η επέκταση της παλιάς παραλίας με το ξύλινο ντεκ, η ανάπλαση της Άνω Πόλης, η εύρεση δημοτικών οικοπέδων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter