Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο «γαλάζιος» διοικητής του «Γεννηματάς» μετά από καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο «γαλάζιος» διοικητής του «Γεννηματάς» μετά από καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης

Νεαρή υποδιευθύντρια νοσοκομείου κατήγγειλε τον διοικητή κεντρικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση και εκείνος εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση. Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί προς διερεύνηση από το υπουργείο Υγείας στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διοικητής υπέβαλε την παραίτησή του, εκείνη έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας και ο φάκελός του βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή.

Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι θα υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Να τονιστεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος διοικητής του νοσοκομείου, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται υποκείμενο καταγγελιών.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης τον έχει καταγγείλει στο παρελθόν «για επικίνδυνες ενέργειες και παρεμβάσεις» και του έχει προσάψει αυταρχική και επιθετική συμπεριφορά αλλά και κλίμα τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter