Θρίαμβος της ΑΕΚ με επεισοδιακό φινάλε, 1-3 τον Ολυμπιακό

Θρίαμβος της ΑΕΚ με επεισοδιακό φινάλε, 1-3 τον Ολυμπιακό

Στην κορυφή της βαθμολογίας ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό έμεινε η ΑΕΚ μετά τη μεγάλη κι επεισοδιακή νίκη της με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού, στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Ηταν ένα παιχνίδι-ντέρμπι με τα όλα του και ουσιαστικά κρίθηκε στη φάση του 80’ με ένα πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ και αμφισβητήθηκε έντονα από τους Πειραιώτες. Αυτή η φάση ήταν και η αιτία να ακολουθήσουν κωμικοτραγικές σκηνές στον αγωνιστικό χώρο και επεισόδια μετά τη λήξη του ματς, ανάμεσα σε οπαδούς που μπήκαν στο γήπεδο και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και αιφνιδίασε πλήρως τους γηπεδούχους. Απείλησε στο 2’ με τον Λιβάι Γκαρσία, στο 4’ ο Πασχαλάκης έκανε την απόκρουση του αγώνα σε πλασέ του Ελίασον και στο 7’ από μπαλιά του Τσούμπερ ο Γκατσίνοβιτς από κοντά άνοιξε το σκορ (0-1) με τους Πειραιώτες να βρίσκονται… εκτός αγώνα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς αλλά το πρέσινγκ της ΑΕΚ δεν του άφηνε περιθώρια να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Αθανασιάδη. Αντίθετα η Ενωση με πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας απείλησε πάλι στο 21’ με βολίδα του Πινέδα που έδιωξε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Στο ίδιο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονταν στον αγωνιστικό χώρο και μαζί την πρώτη τους τελική στο παιχνίδι με τους φίλους της ομάδας να ξεσπούν σε αποδοκιμασίες, ειδικά μετά τη νέα χαμένη ευκαιρία από τον Τσούμπερ στο 26’.

Στο β’ μέρος οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με τη σειρά τους πολύ δυνατά στο ματς και στο 53’ από φάση διαρκείας στα καρέ της Ενωσης, ο Μασούρας έκανε τη σέντρα και ο Μπακαμπού με καρφωτή κεφαλιά, έκανε το 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν στη συνέχεια για την ανατροπή αλλά η ΑΕΚ άντεξε και μετά το 70’ ισορρόπησε εκ νέου και βγήκε μπροστά για να βρει το γκολ της νίκης που θα την κρατούσε στη κορυφή. Και το βρήκε στο 80’ με ένα πέναλτι (ελέγχθηκε και από το VAR), το οποίο κέρδισε περισσότερο με βουτιά ο Βίντα από τον Ρέαμπτσιουκ και λιγότερο γιατί τον ανέτρεψε ο Μολδαβός. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα στο 81’ ο Γκαρσία κι έκανε το 1-2. Όμως οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ήταν έντονες και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μάνταλος με ατομική προσπάθεια έκανε το 1-3 με τους γηπεδούχους να ζητούν φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, η ένταση κορυφώθηκε και ουσιαστικά ματς δεν παίχτηκε, αφού έπεφταν συνεχώς μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε μόνο έντονες διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού, με τον Β. Μαρινάκη να φτάνει στη γραμμή του πλαγίου άουτ και να τα λέει με τον Ιταλό Μάσα. Εν μέσω αποδοκιμασιών ο Ιταλός ρέφερι αναγκάστηκε να σφυρίξει τη λήξη για να γλιτώσει τα χειρότερα κι έφυγε με τους βοηθούς του τρέχοντας στα αποδυτήρια εν μέσω κροτίδων, φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων, τη στιγμή που οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησαν μάχες με τα ΜΑΤ…

Ο Ιταλός Νταβίντε Μάσα “κιτρίνισε” τους Σιμάνσκι, Ρονιτνέι, Πινέδα, Φορτούνη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι (83’ Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (83’ Κασάμι), Βαλμπουενά (50’ Μασούρας), Μπιέλ (50’ Βρουσάι), Μπακαμπού (77’ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70’ Γιόνσον), Πινέδα (88’ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς (83’ Φερνάντες), Ελίασον (70’ Αμραμπατ), Τσούμπερ (83’ Μάνταλος), Γκαρσία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter