Τι λέει ο Διεθνής Τύπος για τις ελληνικές εκλογές

Τι λέει ο Διεθνής Τύπος για τις ελληνικές εκλογές

Για «συντριπτική νίκη» της συντηρητικής παράταξης κάνουν λόγο τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της Ελλάδας εξασφάλισε κυρίαρχο προβάδισμα στις βουλευτικές εκλογές της χώρας, με τον πρώην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εξασφαλίζει με τη σειρά του μια δεύτερη θητεία» αναφέρει το AL Jazeera. «Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη προβλεπόταν την Κυριακή να κερδίσει την ψηφοφορία με σαφή πλειοψηφία. Τα πρώτα exit polls έδωσαν στο κόμμα 40-44 τοις εκατό των ψήφων έναντι 16-19 τοις εκατό για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο κυβέρνησε τη χώρα το 2015-2019» συνεχίζει το ίδιο ρεπορτάζ.

«Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της Ελλάδας κέρδισε συντριπτική νίκη στις δεύτερες εκλογές της χώρας μέσα σε πέντε εβδομάδες την Κυριακή, σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις με βάση τις πρόωρες αποδόσεις, κερδίζοντας αρκετές κοινοβουλευτικές έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση για δεύτερη τετραετία. Η ψηφοφορία της Κυριακής έγινε μόλις μια εβδομάδα μετά την ανατροπή και βύθιση ενός πλοίου μεταναστών στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ελλάδας, αφήνοντας εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους και αμφισβητώντας τις ενέργειες των ελληνικών αρχών και την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική της χώρας. Όμως η καταστροφή, μια από τις χειρότερες στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, δεν επηρέασε τις εκλογές, με τα εσωτερικά οικονομικά ζητήματα στην πρώτη γραμμή του μυαλού των ψηφοφόρων» αναφέρει το Associated Press επισημαίνοντας ότι το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου δεν επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το Bloomberg μεταδίδει, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγαγε για μια σαρωτική νίκη στις εκλογές της Κυριακής τη δεύτερη ψηφοφορία στη χώρα μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα- και ο πρώην πρωθυπουργός θα κερδίσει πιθανότατα αρκετές έδρες στο κοινοβούλιο για να μπορέσει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση.

Το BBC με την σειρά του αναφέρει, ότι ο έλληνας συντηρητικός ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός και την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit polls.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι έλληνες ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές την Κυριακή για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε εβδομάδες, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το συντηρητικό κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, να αναμένεται να κερδίσουν μια άνετη πλειοψηφία στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα από τη Singular – Προς οκτακομματική Βουλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter