Το Πεκίνο ανοίγει ξανά κέντρο μαζικής απομόνωσης για τους θετικούς στην Covid-19

Το Πεκίνο ανοίγει ξανά κέντρο μαζικής απομόνωσης για τους θετικούς στην Covid-19

Το Πεκίνο άνοιξε ξανά ένα κέντρο μαζικής απομόνωσης Xiaotangshan Fangcai, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν το ξέσπασμα της Covid-19 στην πόλη και να ελαττώσουν τις πιθανότητες για ένα νέο lockdown.

Το κέντρο αυτό διαθέτει τουλάχιστον 1.200 κλίνες και εγκαταστάσεις εργαστηριακών εξετάσεων. Άνοιξε πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της επιδημίας Sars το 2003 και χρησιμοποιήθηκε ξανά στις αρχές του 2020 για τη θεραπεία ασθενών με Covid. Οι αρχές του Πεκίνου φαίνεται να ελπίζουν ότι ενήργησαν αρκετά νωρίς για να αποφύγουν μια κρίση τύπου Σανγκάης.

Σήμερα, Τετάρτη, η Κίνα ανακοίνωσε 5.489 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 353 συμπτωματικών. Τα περισσότερα εντοπίστηκαν στην Σανγκάη (4.982), η οποία βρίσκεται σε αυστηρό lockdown εδώ και εβδομάδες, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και καταγγελίες για ελλείψεις τροφίμων και υπερβολικό ζήλο επιβολής των μέτρων. Στο Πεκίνο εντοπίστηκαν 46 συμπτωματικοί ασθενείς και πέντε ασυμπτωματικοί φορείς την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό της πόλης από την έναρξη της επιδημίας Omicron σε περίπου 400.

Στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής στην Covid-19, καθώς οι μολύνσεις στη Σανγκάης αυξήθηκαν σε χιλιάδες, οι αρχές έσπευσαν να εντοπίσουν και να απομονώσουν κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρή είναι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να μεταφερθούν σε προσωρινά νοσοκομεία, να επιταχθούν κτίρια γραφείων και συγκροτήματα κατοικιών, αλλά και συνεδριακά κέντρα. Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης για όσους υποχρεώθηκαν να πάνε σε αυτά τα κέντρα, με ανοιχτά φώτα όλο το 24ωρο, λίγο νερό και κακές συνθήκες υγιεινής.

Κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται σε πολλές πόλεις και επαρχίες της Κίνας, με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκονται σε κάποια μορφή πλήρους ή μερικού αποκλεισμού. Στην επαρχία Χενάν (ανακοινώθηκαν 50 κρούσματα, τα 12 συμπτωματικά), στην πόλη Ζενγκζού, ανακοινώθηκαν περιορισμοί στις μετακινήσεις από τις 4 έως τις 10 Μαΐου, με τηλεκπαίδευση για τους μαθητές και τηλεργασία για πολλούς εργαζομένους.

Το lockdown στη Σανγκάη (πληθυσμός 25 εκατ.) έχει αρχίσει να αίρεται σε ορισμένες περιοχές, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να μην μπορούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία Capital Economics, ο ιός έχει εξαπλωθεί σε περιοχές που παράγουν το 40% της παραγωγής της Κίνας και το 80% των εξαγωγών της – όλες αντιμετωπίζουν διάφορους βαθμούς περιορισμών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter