Το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε τον λόγο στον καταδικασθέντα Λαγό

Το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε τον λόγο στον καταδικασθέντα Λαγό

Σοβαρότατο «φάουλ» του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου που έδωσε το λόγο στον καταδικασθέντα και καταζητούμενο Γιάννη Λαγό στο πλαίσιο συζήτησης για τις ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια της Κύπρου.

Το όνομα του Γιάννη Λαγού βρίσκεται μεταξύ των καταδικασθέντων ηγετικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ωστόσο την Τρίτη επετράπη κανονικά στον ευρωβουλευτή (o οποίος έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες εκμεταλλευόμενος την ασυλία του) να τοποθετηθεί κανονικά στη συζήτηση της Ολομέλειας για τα Βαρώσια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη να καταδικάζει τη στάση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας μάλιστα ότι η σημερινή ημέρα αποτέλεσε ντροπή για τον θεσμό.

«1,5 μήνα μετά την καταδίκη του Νεοναζί Λαγού, καθυστερεί προκλητικά η άρση της ασυλίας του από το ΕΚ. Παρά τις συνεχείς πιέσεις μας για επιτάχυνση. Είναι προκλητικό ότι σήμερα του δόθηκε ο λόγος και στην ολομέλεια. Απαιτούμε άμεση άρση της ασυλίας. Η θέση του είναι στην φυλακή!», τόνισε χαρακτηριστικά μέσω Twitter ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Θέση για την τοποθέτηση Λαγού πήρε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, που απαιτεί μεταξύ άλλων την άμεση άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού από την επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ούτως ώστε ο ίδιος να οδηγηθεί στη φυλακή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter