«Το Skyros Run είναι ένα παράθυρο επικοινωνίας της Σκύρου με τον υπόλοιπο κόσμο»

«Το Skyros Run είναι ένα παράθυρο επικοινωνίας της Σκύρου με τον υπόλοιπο κόσμο»

Η αντίστροφη μέτρηση για το 4ο Skyros Run 2022 έχει ήδη ξεκινήσει. Ο αγώνας που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του δρομικού κοινού και χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 19 Ιουνίου.

Στην συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στην Σκύρο και συγκεκριμένα στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Άμμος, αναλύθηκαν οι στόχοι της 4ης διοργάνωσης και ο ρόλος της διοργάνωσης στο νησί.

Θυμίζουμε ότι με το Skyros Run δίνει ένα μεγάλο… boost στην τουριστική σεζόν στη Σκύρο, δεδομένου ότι πάνω από 500 επισκέπτες συνολικά βρίσκονται στο νησί το τριήμερο διεξαγωγής του στα μέσα Ιουνίου.

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν ο  πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Skyros Run Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος, ο πρόεδρος της Σκύρου Ναυτικής Εταιρείας Κώστας Αγγελής, ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών της Σκύρου Γιώργος Ανδρέου καθώς και το μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των ανεμογεννητριών Χρυσάνθη Ζυγογιάννη, και φυσικά  εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

«Αυξανόμενη δυναμική»

Ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου ανέλυσε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τόνισε την αυξανόμενη δυναμική του αθλοτουριστικού γεγονότος και στάθηκε στο γεγονός ότι το Skyros Run δεν είναι αποκλειστικά αγώνες δρόμου αλλά ένα τριήμερο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και αναφέρθηκε στην προσθήκη ενός πρωτότυπου αγώνα που ονομάζεται Castle Challenge που δίνει την ευκαιρία σε όσους το τολμήσουν να απολαύσουν τις ομορφιές του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας. Τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τόνισε την σπουδαιότητα της προσφοράς της Σκύρου Ναυτικής Εταιρείας που ως χρυσός χορηγός της διοργάνωσης παρέχει έκπτωση 50% σε όλους τους δρομείς και τους συνοδούς τους.

«Κάναμε αγώνες όταν δεν γίνονταν σε κανένα άλλο νησί»

Νίκος Μαυρικός, ανέφερε ότι ως βασικός υποστηρικτής και χρηματοδότης της διοργάνωσης ο Δήμος Σκύρου πάντα στήριζε τους αγώνες δρόμου και μάλιστα από την δεκαετία του 90 όταν η τότε δημοτική αρχή ξεκίνησε να διοργανώνει αγώνες δρόμου όταν εκείνη την εποχή σε κανένα άλλο νησί δεν διεξάγονταν αγώνες.

Ο ίδιος μάλιστα ήταν απ’ αυτούς που προσωπικά ήταν τότε μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Ανέφερε ότι η μετεξέλιξη των τότε ημιμαραθωνίων αποτελεί το Skyros Run και αποτελεί πια θεσμό για την Σκύρο. Με αγάπη και σοβαρή ενασχόληση από τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου, ανέφερε ο Νίκος Μαυρικος ότι το Skyros Run έχει κάνει γνωστή την Σκύρο σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει πετύχει την προσέλκυση αθλητών από όλο τον κόσμο. Στάθηκε επίσης στην συνεισφορά της διοργάνωσης του πνεύματος εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία καθώς και στην σπουδαιότητα των χορηγών που συμβάλουν αποφασιστικά στην επιτυχία. Το Skyros  Run είναι ένα παράθυρο επικοινωνίας στον έξω κόσμο ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν την παράδοση της σκυριανής φιλοξενίας καθώς και την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Σκύρου Ναυτικής Εταιρείας Κώστας Αγγελής καθώς και ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών Γιώργος Ανδρέου.

Τέλος, το Skyros Run στηρίζει έμπρακτα την καθολική προσπάθεια των κατοίκων και φίλων της Σκύρου για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί και έδωσε την ευκαιρία στην εκπρόσωπο της επιτροπής αγώνα κατά των ανεμογενντριών να αναλύσει στους εκπροσώπους του τύπου την καταστροφική συνέπεια που θα έχει ένα τέτοιου βεληνεκούς αιολικό πάρκο και μάλιστα σε μια περιοχή Natura.

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης για όλους τους αγώνες. Παράλληλα στο https://www.skyrosrun.com/ εκτός από πληροφορίες για τον αγώνα, μπορείτε να βρείτε και καταλύματα για τη διαμονή σας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με την συνεργασία και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων για άλλη μια χρονιά οι αγώνες μας θα διεξαχθούν με απόλυτη επιτυχία.

Σας περιμένουμε!

#Be1ofUS

Μείνετε συντονισμένοι

website: http://www.skyrosrun.com/

facebook: https://www.facebook.com/skyrosrun/

instagram: https://www.instagram.com/skyrosrun/

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter