Το τερατούργημα του καθεστώτος Μητσοτάκη

Το τερατούργημα του καθεστώτος Μητσοτάκη

Ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικών εντύπων υποστηρίζουν ότι η ΝΔ κάνει εν όψει εκλογών στροφή προς τα δεξιά καθώς έχασε το κέντρο. Βέβαια η αλήθεια είναι πως η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη δεν έχασε τώρα το Κέντρο. Δεν το είχε ποτέ για να το χάσει.

Δεν είχε ποτέ το Κέντρο διότι εάν το είχε δεν θα είχε στα 3 πιο νευραλγικά υπουργεία (Εσωτερικών, Υγείας, Ανάπτυξης) τους υπουργούς που έχει. Απλώς ισχυριζόταν ο ίδιος ότι το εκφράζει.

Θεώρησε πως η σύνθεση θέσεων του κέντρου με το πιο ακροδεξιό του κομματικό προσωπικό θα ήταν κάτι το εφικτό, είτε εκμεταλλευόμενος τη μετριοπαθή στάση των κεντρώων πολιτών που τους υπαγορεύει ιδεολογικά την αναγκαστική γειτνίαση με ένα ισχυρότερο από εκείνους άκρο, είτε εκμεταλλευόμενος την πεποίθησή τους ότι η ισορροπία κατακτάται με τον συγκερασμό συγκεκριμένων θέσεων και πρακτικών και όχι μέσα από την εμμονή εύρεσης αντιθέσεων. Το πολιτικό αυτό εγχείρημα απέτυχε και ξεπέρασε κάθε θεμιτό όριο σε βαθμό που ο ακροδεξιός λαϊκισμός πήρε κεφάλι γεννώντας ένα τερατούργημα. Το τερατούργημα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Διότι δεν γίνεται να αυτοπροσδιορίζεσαι ως κεντρώος πολιτικός ή έστω κεντροδεξιός, γνωρίζοντας ότι το κέντρο αναφέρεται ως πεδίο σύνθεσης και συγκερασμού θέσεων με στόχο την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Το κέντρο δε μπορεί να αρκεστεί στην εμφατική πολιτική της αντί- θέσης (αντι -ΣΥΡΙΖΑ), στην οποία έχεις στήσει όλο το προεκλογικό σου αφήγημα και, συγχρόνως, να συνεχίζεις να πολιτεύεσαι στο ίδιο στείρο και μονότονο μοτίβο, ενώ κυβερνάς για περισσότερο από 3,5 έτη.

Διότι δεν γίνεται να λες ότι είσαι κεντρώος πολιτικός πρεσβεύοντας το πολιτικό μίγμα φιλελευθερισμού και σοσιαλδημοκρατίας και να ανέχεσαι τη σε βάρος σου μομφή σε ζητήματα που άπτονται της προστασίας των δημοκρατικών θεσμών ή των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Διότι δεν γίνεται να είσαι κεντρώος πολιτικός και να καλλιεργείς ως πρωθυπουργός μια διχαστική και σκοτεινή δημοκρατία με κύριο χαρακτηριστικό της την εμβαλωματική νομοθέτηση, με την οποία προσπαθείς να συγκαλύψεις σκάνδαλα και να επιβάλλεις την παύση ποινικών διώξεων για αξιόποινες πράξεις.

Διότι δεν γίνεται να είσαι κεντρώος πολιτικός και επί πρωθυπουργίας σου τα κρούσματα διαφθοράς, προερχόμενα από την παράταξή σου ή από φιλικά διακείμενους προς εσένα πολιτικούς που στήριξες, να αυξάνονται και να πληθύνονται και εσύ, κατόπιν εορτής, είτε να αρνείσαι ότι γνώριζες τη δράση τους είτε να επαναλαμβάνεις ως μόνιμη επωδό ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι δεν γίνεται να είσαι κεντρώος πολιτικός και επί Πρωθυπουργίας σου ανώτατοι θεσμικοί παράγοντες, από τον Ανώτατο Δικαστή μέχρι τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, να εμπλέκονται είτε ως φορείς αντιθεσμικής συμπεριφοράς είτε ως φημολογούμενα θύματα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Ούτε εκείνοι καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμού που υπηρετούν έκαστος, ούτε εσύ δεν αρνείσαι τελικά την ύπαρξη του σκανδάλου. Στο μόνο που αρκείσαι είναι στο να μιλάς δια του εκπροσώπου σου για εθνικούς συκοφάντες, ρυπαρά δίκτυα και σκοτεινά κέντρα.

Διότι άλλο κέντρο άλλο απόκεντρο και άλλο παράκεντρο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter