Το υποστελεχωμένο «Καραμανδάνειο», η «γαλάζια» βουλευτής και η βολική μετακίνηση της αδερφής της

Το υποστελεχωμένο «Καραμανδάνειο», η «γαλάζια» βουλευτής και η βολική μετακίνηση της αδερφής της

Δεν έφταναν οι ελλείψεις των αναισθησιολόγων στο «Καραμανδάνειο» που οδήγησαν στο «πάγωμα» των εφημεριών και στις κωμικοτραγικές δικαιολογίες του Θάνου Πλεύρη, ήρθε να προστεθεί και η αιφνίδια μετακίνηση γιατρού από την εξίσου υποστελεχωμένη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας (ΜΜΑ) στην Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) Άνω Πόλης του Δήμου Πατρέων, στην οποία υπήρχε ήδη παιδίατρος.

Η συγκεκριμένη γιατρός είχε μετεκπαιδευτεί στην παιδο-αιματολογία με έξοδα του «Καραμανδάνειου» στο «Αγία Σοφία» προκειμένου -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.)- να ενισχύσει τη ΜΜΑ. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά το πέρας της μετεκπαίδευσης η γιατρός μετακινήθηκε, με πηγές από το «Καραμανδάνειο» να τονίζουν πως κομβικό ρόλο για αυτήν τη βολική μετακίνηση διαδραμάτισε το γεγονός ότι είναι αδερφή της «γαλάζιας» βουλευτή Αχαΐας, Χριστίνας Αλεξοπούλου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν στο documentonews.gr πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, φέρεται να αποφασίζει με πελατειακούς όρους, καθώς φέρεται να έχει υπογράψει είτε παρόμοιες μετακινήσεις είτε την ανάληψη κρίσιμων τομέων από ιατρούς που μπορεί να μην είχαν τις ανάλογες περγαμηνές, αλλά ήταν γνωστό τοις πάσι πως ανήκαν στη «γαλάζια» παράταξη. Ευτυχώς, κατά τις πηγές, κάποιες εξ αυτών των αποφάσεων προσέκρουσαν στο αρμόδιο Επιστημονικό Συμβούλιο.

Μετεκπαίδευση

Στις 29 Νοεμβρίου 2021, δημοσιεύεται η κοινή απόφαση των διοικητών 1ης και 6ης ΥΠΕ με θέμα: «Μετακίνηση ιατρού Δήμητρας Αλεξοπούλου». Η απόφαση προβλέπει τη μετακίνηση «για εκπαιδευτικούς λόγους» της αδερφής της βουλευτή της ΝΔ για δύο φορές την εβδομάδα (Πέμπτη και Παρασκευή) στη Μονάδα Αναιμίας της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» για χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Η απόφαση:

Μετακίνηση

Στις 13 Μαΐου 2022, αναρτάται η μετακίνηση της Δήμητρας Αλεξοπούλου από το Καραμανδάνειο στην ΤΟΜΥ Άνω Πόλης. Επί της ουσίας, ο κ. Καρβέλης έβαλε την υπογραφή του για την επισφαλή λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του «Καραμανδάνειου», η οποία εξυπηρετεί ασθενείς όλων των ηλικιών.

«Τροποποιούμε την συγκρότηση της 5ης Τοπικής Ομάδας Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) στην 6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στον Δήμο Πατρέων με Κέντρο Υγείας Αναφοράς το Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης κωδικό αριθμό 35.06.05, τίτλο ΤΟΜΥ Άνω Πόλης, λόγω μετακίνησης της κ. Αλεξοπούλου Δήμητρας του Μιχαήλ, κατηγορίας ΠΕ κλάδου ιατρών ειδικότητας Παιδιατρικής (27 σχετικό έγγραφο) αποτελούμενη από οκτώ (8) μέλη» σημειώνεται στην απόφαση.

Η απόφαση:

«Περαιτέρω αποδυνάμωση»

Στις 5 Μαΐου 2022, όταν κατέστη γνωστή η μετακίνηση της αδερφής της τοπικής βουλευτή της ΝΔ, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) εξέδωσε δελτίο Τύπου, κάνοντας λόγο για «περαιτέρω αποδυνάμωση» του Παιδιατρικού Τμήματος. «Με την μετακίνηση αυτή, η ΜΜΑ θα στελεχώνεται πλέον από μία επικουρική επιμελήτρια μόνο, της οποία η σύμβαση λήγει σε λίγους μήνες» ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση, ενώ παρατίθεται το ιστορικό με τη μετεκπαίδευση της Δήμητρας Αλεξοπούλου «με πρωτοβουλία και έξοδα του Νοσοκομείου».

Υπογραμμίζεται δε η «οριακή κατάσταση του Παιδιατρικού Τμήματος», με τα μέλη της Ένωσης να διερωτώνται: «Η μετακίνηση της συναδέλφου από μία παιδιατρική κλινική μείζονος σημασίας για την Δημόσια Παιδιατρική περίθαλψη της περιοχής, σε μονάδα πρωτοβάθμιας Υγείας (όπου ήδη υπάρχει παιδίατρος στο αντίστοιχο Κέντρο Υγείας) ποιο πρόβλημα έχει σκοπό να λύσει;».

Διόλου τυχαία ότι η Ε.Ι.Ν.Α. θέτει και τα εξής ερωτήματα: «Με ποια κριτήρια η ΥΠΕ αποφασίζει τη μετακίνηση γιατρού από το Νοσοκομείο μας προς την πρωτοβάθμια, τη στιγμή που δύο συνάδελφοι αναισθησιολόγοι μετακινούνται από άλλα νοσοκομεία, παραμένοντας εγκλωβισμένοι, προκειμένου να στηριχθεί το Νοσοκομείο; Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά; Ειδική μεταχείριση;». Καταληκτικά, η Ένωση στηλιτεύει την «αυθαίρετη μετακίνηση», η οποία «εντείνει την απαξίωση του νοσοκομείου και υπονομεύει την προσπάθεια διάσωσής του».

«Δεν γίνονται τυχαία μετακινήσεις με τέτοια ταχύτητα»

Καλά ενημερωμένες πηγές από το «Καραμανδάνειο» ανέφεραν πως πρόκειται για ζήτημα ηθικής τάξεως, καθώς «δεν γίνονται τυχαία μετακινήσεις με τέτοια ταχύτητα». «Δεν είναι παράνομο, αλλά θεωρούμε πως έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γιατρός είναι αδερφή της τοπικής βουλευτή της ΝΔ» σχολιάζουν, επικρίνοντας παράλληλα την πρακτική που εφαρμόζει ο κ. Καρβέλης, ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τις πηγές- ευνοεί και πριμοδοτεί «γαλάζια παιδιά». «Το μόνο σίγουρο είναι πως η μετακίνηση αυτή προκάλεσε αρρυθμία στη ΜΜΑ, αφού απέμεινε μόνο ένας γιατρός» καταλήγουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter