Τουρκία: Έντεκα νεκροί από πλημμύρες στα βόρεια της χώρας

Τουρκία: Έντεκα νεκροί από πλημμύρες στα βόρεια της χώρας

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στις επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία αυξήθηκε σε 11 την Πέμπτη, δήλωσε η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες εκκένωσης εκείνων που βρίσκονται στις πληττόμενες περιοχές.

https://twitter.com/ferone_e/status/1425459559997579271

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κασταμονή, 180 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Άγκυρας, και άλλος ένας σκοτώθηκε στη Σινώπη, στη Μαύρη Θάλασσα. Η AFAD ανέφερε ότι η απομάκρυνση των ανθρώπων από τις πληγείσες περιοχές με ελικόπτερα συνεχίζεται, προσθέτοντας ότι υπήρχαν κλειστοί δρόμοι λόγω κατάρρευσης γεφυρών.

Βίντεο που έκαναν το γύρο του διαδικτύου έδειξαν τις πλημμύρες να παρασέρνουν δεκάδες αυτοκίνητα και σωρούς από συντρίμμια στους δρόμους. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή αναμένεται να χαλαρώσουν στις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής αρχής, ανέφερε το AFAD.

Οι πλημμύρες έβλαψαν επίσης τις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας, προσθέτοντας ότι περίπου 10.000 νοικοκυριά είναι σήμερα χωρίς ρεύμα ως προφύλαξη.

Τα βόρεια της Τουρκίας είναι επιρρεπή σε πλημμύρες το καλοκαίρι, όταν οι βροχές είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Πέρυσι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλημμύρες στην περιοχή.

https://twitter.com/The_Justice7/status/1425709829734256641

Η Τουρκία έχει επίσης αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που έχουν κάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους κατά μήκος της νότιας ακτής της τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter