Τουρκία: Πληροφορίες για σύλληψη του νέου αρχηγού του ISIS στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Πληροφορίες για σύλληψη του νέου αρχηγού του ISIS στην Κωνσταντινούπολη

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας ισχυρίζονται ότι ο νέος αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης συνελήφθη σε πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αντιτρομοκρατική και η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας συνέλαβαν έναν άνδρα ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο άνθρωπος που ηγείται του ISIS από τότε που οι ΗΠΑ σκότωσαν τον προηγούμενο αρχηγό σε επιχείρηση στη Συρία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος OdaTV ανέφερε ότι ο Αμπού αλ Χασάν αλ Κουραΐσι έχει συλληφθεί, χωρίς να επικαλείται τις πηγές από τις οποίες απέκτησε τις πληροφορίες. Το Bloomberg, ωστόσο, δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από άλλη πηγή πέραν των τουρκικών αρχών την ταυτότητα του άνδρα που συνελήφθη.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε για τη σύλληψή του, δήλωσαν οι αξιωματούχοι την Πέμπτη και αναμένεται να ανακοινώσει τη σύλληψη τις επόμενες ημέρες, ανέφερε το OdaTV. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης συνελήφθη μετά από μακρά αστυνομική παρακολούθηση ενός σπιτιού όπου διέμενε. Το OdaTV είπε ότι η αστυνομία δεν άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν συγκρουστεί με τους μαχητές του ISIS στο εσωτερικό της Τουρκίας και στη γειτονική Συρία τα τελευταία χρόνια, εκδιώκοντας τους εξτρεμιστές μαχητές από πολλές πόλεις κοντά στα σύνορα της Τουρκίας. Η είδηση ​​της σύλληψης ήρθε επίσης καθώς η Άγκυρα ετοιμάζει σχέδια για νέα επιχείρηση στο συριακό έδαφος για την αντιμετώπιση των κουρδικών δυνάμεων YPG που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ αλλά θεωρούνται τρομοκράτες από την Τουρκία για τους δεσμούς τους με το κουρδικό ΡΚΚ. Το YPG έλαβε δυτική υποστήριξη, αφού ήταν μία από τις πιο αποτελεσματικές δυνάμεις που μάχονταν τον ISIS.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter