Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Επιτροπή Θεσμών φέρνει τον «εξαφανισμένο» Καραμανλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Επιτροπή Θεσμών φέρνει τον «εξαφανισμένο» Καραμανλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Να λήξει εν τη γενέσει της την κυβερνητική απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας στα Τέμπη επιχειρεί με μπαράζ κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών η αξιωματική αντιπολίτευση. Μετά την ΑΚΕ που κατέθεσε σύσσωμη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον Αλέξη Τσίπρα, οι βουλευτές του κόμματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής, Αθανάσιο Μπούρα, ζητώντας -μεταξύ άλλων- την κλήση του Κ. Καραμανλή, των δύο υφυπουργών Μ. Παπαδόπουλου και Γ. Καραγιάννη, αλλά και του γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, Ι. Ξιφαρά.

Έπειτα από τη μεθόδευση του Κώστα Τασούλα, ο οποίος παραμέρισε την ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, επιβάλλοντας τη βολική συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου χωρίς τον Κ. Καραμανλή και ανήμερα της απεργίας των δημοσιογράφων, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών ζητούν από τον κ. Μπούρα να κληθούν κομβικά πρόσωπα προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν την κλήση της παρούσας και προηγούμενης διοίκησης -σε περίπτωση που έχει αντικατασταθεί μετά το ατύχημα- των εταιριών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train. Ζητούν δε να παρευρεθούν στη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

«Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε την συγκάλυψη των ευθυνών, ούτε την μετάθεση της διερεύνησης τους στο αόριστο μέλλον. Ενόψει της αδήριτης αυτής ανάγκης το αίτημα μας αυτό έχει απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με άλλα αιτήματα που είχαμε καταθέσει στο παρελθόν» καταλήγουν στην επιστολή τους.

Η επιστολή:

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικό μπάχαλο με την κλήση Κώστα Καραμανλή στην Επιτροπή της Βουλής

Παρέμβαση Τσίπρα: Ζητά όλα τα έγγραφα διαπραγμάτευσης δημοσίου – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter